ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ

36-годишен шофьор, който дал 10 евро на граничен полицай на КПП “Дунав мост” за почерпка, се размина без дело. Случката се разиграла в средата на май при гранична проверка на Дунав мост. Парите са дадени по време на проверка на лек автомобил “Рено”, шофиран от 36-годишен мъж. С него пътували още петима души.

Дотук добре. Но при паспортната проверка в личните документи полицаите открили 10 евро. Шофьорът казал на граничния полицай “да се почерпи” с оставената сума. Междувременно се оказало, че единият от пътниците имал забрана за напускане на страната. Служителят уведомил началника на смяната и така този, който искал да почерпи е задържан за 24 часа, а мъжът с наложено ограничение не е допуснат да излезе от страната. След проведените разпити обаче шофьорът бил освободен, а дело не е образувано. По случая няма данни това да е подкуп, тъй като шофьорът не е поискал от полицая нищо – само му предложил пари за почерпка. Нямало и предварителна договорка между шофьора и мъжа без право да напуска страната да се дават пари, твърдят от Русенската прокуратура. Тъй като нямало доказана връзка между действията на шофьора и пътника без право да пътува в чужбина, обвинението трудно щяло да издържи в съда, обясниха още от прокуратурата.

От цялата история излиза, че това не е подкуп. В никакъв случай. Просто един добър шофьор харесал един служител на границата и то толкова го харесал, че му се е приискало да го почерпи. Щеше да е много смешно, ако не беше толкова жалко.

За каква корупция говорим, за какви големи пари, когато с лека ръка се подминават дребните подкупи. Щом законът го допуска, сега всеки, който си хареса някой катаджия, някое докторче или някой държавен служител, ще се натисне да го почерпи. А на почерпка много рядко се отказва. Ей така, за здраве!

 

Мария САШЕВА


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

 

ОЩЕ СЕ ОТВРАЩАВАЙТЕ И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЙТЕ

 

76% ОТ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ЖИВЕЯТ

 

НАЛИВАНЕ НА БРАШНО В 2 СЪДРАНИ ЧУВАЛА

 

БУМ НА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ – ДАНЪЦИ?!

 

ПОЛИЦЕЙСКА ИЗБИРАТЕЛНОСТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1126

Posted by on май 30 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.