ПРЕПЛИТАНЕ

През тази седмица само за няколко дни лъсна цялата истина за държавата, в която живеем. Не става дума за домовете за сираци, нито за убийците – педофили, кучета или просто влакове. Става дума за лакомото безочие на политиците.

На някой да му стана ясно как точно завърши скандалът с източването на парите по  САПАРД? Евроинспекторите казаха, че нарушенията са малко и стари. Управляващите обявиха, че няма скандал. В същото време евротраншовете временно ще отбягват България. А покрай цялата говорилня никой като че не разбра, че жената на бившия шеф на земеделската комисия в парламента, а сега началник на жълтите депутати Пламен Моллов, е директорка на винзавод. И като такава е спечелила два проекта по САПАРД. А Моллов й указвал експертна помощ. Безплатно. Също така безплатно шефът на НДСВ в парламента консултирал стотици свои избиратели как да печелят проекти по програмата. Това не са злонамерени клюки, а факти, изречени от устата на самия Моллов. Нали никой не се заблуждава, че шеф на земеделската комисия в парламента разполага с достатъчно информация и контакти, с които да осигури успех на който и да е проект? А сред стотиците му избиратели в Пловдивско, от където е родом Моллов, роднина сигурно му е всеки трети. А всеки втори приятел.

По подобен начин, бившият зам.-министър на земеделието, а сега новоизпечен депутат-опозиционер от Българска нова демокрация Бойко Боев разказа, че фирма, която е основал и е прехвърлил на жена си, е спечелила 140 хил. лв. по САПАРД по времето, докато е бил в правителството. В това, разбира се, според него няма драма, защото противното би било дискриминация.

Има и още, но какъв е смисълът да се преразказват. За съжаление след всеки пореден скандал лъжата се узаконява като истина, незаконното става законно, а обществото претръпва. Губи си рефлекса за правда и неправда и престава да търси виновници. През това време шуробаджанащината, облечена в корупция, продължава да настъпва. Заради това педофилите и изнасилвачите не са в затвора, а стрелят по сираци. Затова и има и ще има хора, които безнаказано правят от кучетата убийци. И за трагедията от влака няма и няма да има обяснение. Експедитивно се действа, само когато откраднат картина на някой известен колекционер например.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=885

Posted by on мар. 13 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.