ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ГРЪЦКАТА СИРИЗА ЩЕ Е НОМИНАЦИЯ ЗА ЕВРОКОМИСАР

Alexis Tsipras Syriza

11 българи, членове на партия „Българската левица“  са избрани за делегати на четвъртия конгрес на Европейската лява партия, съобщи за OBSHTESTVO.NET инж. Мариан Димитров, лидер на партийната структура в Русе и делегат на конгреса. Форумът  ще се проведе в Мадрид от 12 до 15 декември.  Основна тема на конгреса ще са предстоящите избори за евродепутати. Ще  издигнем кандидатурата на Алексис Ципрас за председател на Еврокомисията, каза Димитров. В момента Ципрас е председател на лявата гръцка партия „Сириза” , депутат в гръцкия парламент и зам. председател на Европейската лява партия, оглавявана от французина Пиер Лоран. Европейската лява партия в сегашния ЕП има 34 депутата, избрани с листите на „Сириза”, „Ди Линке” /Германия/ и от комунистическите партии на Франция и Испания. Това е голям успех, като имаме предвид , че партията ни е основана през 2004 година, смятат от Българската левица. В ЕЛП членуват 27 партии, други 10 са наблюдатели. Така евролевите са представени в 37 държави в Европа.  Българската левица е създадена през 2009 г. и  имаше свои делегати на конгреса в Париж през 2011 година. Много характерно за партията е спазването на паритет мъже-жени, уточни Димитров. Така ръководството на Българската Левица е поверено на двама председатели Иван Генов и Маргарита Милева.  Спазили сме партийните антидисриминационни правила и при избирането на делегати за този конгрес и шест от делегатите са жени, уточни Димитров. Четири от единайсетте делегати са русенци. 

Автор: Валентина Николаева

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8243

Posted by on дек. 7 2013. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ГРЪЦКАТА СИРИЗА ЩЕ Е НОМИНАЦИЯ ЗА ЕВРОКОМИСАР”

  1. галена

    Важното е Станишев да не стане еврокомисар, Ципрас ми допада.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.