ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ И КОНТРАЦЕПТИВНИ ПРЕПАРАТИ

Щастливки са тези, които не са се сблъсквали с небезвестния „Предменструален синдром” (ПМС), това е онова „явление” появяващо се няколко дни преди настъпването на менструацията. За този период от месеца, мъжете казват, не се занимавай с нея , „тя е в особено емоционално състояние” и не са далеч разбира се от истината. ПМС се наблюдава не само в млада възраст, а и при жени в по – напреднала възраст, като липсва обвързаност между ПМС и възрастта на жената.

Така напр. „особено емоционалното състояние” в които се намират жените по време на своя ПМС е повлияно от често наблюдаваното подуване и болки в коремната област, напрежение и болки в гърдите, главоболие.

Причината за общия дискомфорт се проявява на базата на хормоналните промени, които настъпват в организма с наближаването на менструалния цикъл.

Всяка една жена по своему, се опитва да преодолее неприятния период, някои се затрудняват с работа, та да не им остава време да мислят, че нещо не им е наред, други остават в къщи на легло, трети получават народна медицина,…, но все пак живеем в 21 век и ако не друго то поне науката ни дава шанс да преодолеем ПМС по лесно. Разбира се има редица начини за повлияване на неприятното състояние, едни от тях, който е и доста ефикасен е употребата на контрацептивните препарати при …… теми. По последни изследвания културата на българката относно използването на тези препарати е изключително ниска, възлизаща в процентно изражение едва на 4%. Абсолютна заблуда е че те водят до окосмяване, надебеляване и какво ли още не. Действието на контрацептивните препарати е широко спектърно, като се започне от небеизвестното предпазване от нежелана бременност и се стигне до намаляване честотата на раковите заболявания на яйчниците до прилагането им при ПМС.

Така че, уважаеми дами възползвайте се постиженията, но след предварителна консултация  с лекар.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЗДРАВИЯТ ЧОВЕК 

ПЪРЖЕНИТЕ ХРАНИ – ВРЕДНИ ИЛИ ПОЛЕЗНИ?

ПУШЕНЕТО И БРЪЧКИТЕ…

ЯЙЦЕТО РАЗКРАСЯВА И ЛЕКУВА

КАК ДА СМЕ ВЪВ ФОРМА НА РАБОТНОТО МЯСТО? 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1125

Posted by on май 30 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.