Превръща ли се МВР в политическа полиция от тотален тип

КАМЕРИ, СЛЕДЕНЕ НА ИНТЕРНЕТ, ПРИКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА. Осмокласници от Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив са стреляли с пушка в класна стая, съобщи Дарик радио, като се позова на информация от Инспектората по образование. Инцидентът е станал на 11 януари, но за него не е съобщено от полицията, поне до 30 януари.

Случаят е частен. Той е част от една голяма тема за насилието в училище, вследствие на лисата на дисциплина и респект към институцията. По интересното в случая е поведението на друга институция, ръководена от политическото ръководство на МВР – Пресцентърът. Ролята и е да информира обществото за случващото се в работата на полицията и в света на престъпността. Какво прави впечатление в работата на пресцентъра обаче. Основната им работа е да заливат медии (разбирай гражданите- и тебе, който сега четеш) със съобщения за пътни инциденти. Всяка катастрофа по родните пътища се представят като апокалиптични картина на борбата на МВР с престъпността. Кокошка с колело да прегазиш ще те изплескат по новините. И защо? Защото така се насажда мислене. За да викате ох и ах и да не мислите за реалните проблеми с престъпността. Като ги четеш за тия катастрофи си мислиш, че вече няма кражби на автомобили, грабежи (нападения със сила), кражби от жилищата, наркотици и т.н. Останали са само мръсните, гадни, ненормални извършители на нарушения по пътищата. „Хванахме лицето Х с еди колко си промила!”. Голям праз. През това време лицето Y източва държавата, продава килограми наркотици или върти канал за крадени коли. А обществото цъка с език и се радва на все по-драконовските мерки за движение по пътищата. Нищо, че напоследък не можеш да го наречеш движение. Депутат или министър ще ми променя закона за движение по пътищата. От коя камбанария – от служебната кола, синия буркан или миризливите пропуски. Само едно знаят – по-сурови наказания. Защото са зад барикадата. Отвън е Дарвин. И заради 5% ненормални шофьори ще страдат всички 95%. И накрая ще им писне още на два пъти по толкова. Ялови мерки от неподходящи хора.

МВР ще знае по всяко време на денонощието кога сме били в интернет, на кого сме пращали имейл или съобщение по ICQ, както и с кого сме говорили по телефона, използвайки глобалната мрежа. Ще се следят имейлите, ще се записват разговорите по Skype. Това става ясно от публикувана в “Държавен вестник” съвместна наредба на вътрешното министерство и на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения. Мисля че няма нужда от коментар. Министърът Петков и водената от него политика се превръщат във враг номер 1 на свободно и демократично мислещите хора у нас. Но това не е всичко. Усилията на МВР продължават и в други насоки.

„Основен приоритет в работата на полицията за 2008 година ще бъде изграждането на система за видеонаблюдение не само на територията на област Велико Търново, но и за цялата страна”, посочи директорът на ОДП Велико Търново, комисар Милен Манолов. Забележете не борба с пресъпността, а монтаж на камери. Пълна трагедия! Шефът му Румен Петков на пресконференция също не говори много много за разрешаване на реалните проблеми пред МВР, а френетично обяви новия си проект (естествено свързан с наблюдение) магистралата от София до Бургас от ще бъде опасана с камери за видеонаблюдение.

С какво ще се запомни работата на този министър, освен със скандали с предишния и по-предишния главен секретар. Разбира се с монтирането на камери навсякъде – следене и контрол, докато стигнат до входната ви врата. От нея до гробището ще сте записани, картотекирани и архивирани в някой файл.

Това са все нечовешки деяния и закономерното проклятие за тия дела няма как да не се стовари върху този, който ги е причинил. Защото да потъпкаш човешкото достойноство и свобода на цял един народ, само защото не можеш да се справиш с прстъпността в една малка страна е ПРЕСТЪПЛНИЕ.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Агенцията по вписванията – БИЧ или ПЕРО

“Великолепната шесторка” е тук, а къде е държавата?

Тази седмица мислех да пиша първо за снега, но някакси темата се преекспонира, а работата остана нес

Гробището около нас

Обществено – “журналистическата” импотентост ражда чудовища

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=103

Posted by on ян. 30 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.