ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЗВА ОТ МРЕЖАТА ПО ЮЖНАТА ГРАНИЦА

ОТ ГЕРБ ИЗГЛЕЖДА МРАЗЯТ ДУМАТА ПРЕВЕНЦИЯ И ВЕЧЕ ТРАДИЦИОННО СИ ДЕЙСТВАТ САМО ПОСТ ФАКТУМ

След проблемите с шапа по животните през 2010 и 2011, при който десетки стопани загубиха добитъка и препитанието си заради заразени животни дошли от турска територия, правителството взе решение за изграждане на защитна стена по протежение на българо-турската граница.

Днес, същото това правителство се отметна от решението си с мотива, че било прекалено скъпо. Така 181 километровата мрежа остава в историята, поне засега. Спирането на заразените животни и нелегалната емиграция очевидно не са приоритет за управляващите, а те предпочитат да дават пари за компенсации на селските стопани и изграждане на центрове за задържане на нелегални от Близкия изток и Северна Африка.

Мрежата ще струва около 28 милиона лева. Пари, които много бързо биха се отплатили с оглед на бъдещите рискове. От ГЕРБ изглежда мразят думата превенция и предпочитат да се действа пост фактум. Извиненията за пари, отчуждителни процедури и съгласуване със Закона за биологичното разнообразие са само извинения при положение, че не само домашните, но и диви животни са застрашени от страшната болест. Националната сигурност пък… кучета я яли. Влизането в Шенген ни гарантира огромен емигрантски натиск, който вече започва да се усеща.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

САЛАФИТИ ОФИЦИАЛНО ЗАЛИВАТ ГЕРМАНИЯ С КОПИЯ НА КОРАНА

УЛИЧЕН ПОМИЯР – В СОФИЯ ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО! – Пламен Каменов
 

РАДЖИВ БАДЖАЙ: БОГ Е В ДЕТАЙЛИТЕ, А ПЕЧАЛБАТА В ПАЗАРНИТЕ НИШИ

ДЯНКОВ СЕ ОЛЯ

В ГЕРБ ИМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ. БОРИСОВ, ОГЛАВИ ТИ ПРЕВРАТА!

КАКВИ ХРАНИ И КАК НИ ГИ ПРОДАВАТ: БЪЛГАРИЯ СТРАНА НА ЛЪЖИ И МЕНТЕТА

СИДХАРТА МУКХЕРДЖИ: РАКЪТ НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ, А МНОЖЕСТВО ЗАБОЛЯВАНИЯ

МУДНИТЕ РЕФОРМИ ВЪВ ВОДНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИМАТ ФАТАЛЕН КРАЙ – Любомир ВЪЛКОВ
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4408

Posted by on апр. 17 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.