ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

Грешка след грешка се заредиха в правителствената политика. Само преди година кабинетът шумно рекламираше себе си като десен и реформаторски. От високопарната заявка днес не остана почти нищо. Едва ли има област в която идеята за реформа да не се стопи, видоизмени, отмени. И да се започна нещо друго, често дори обратно на декларираното първоначално. 

Безумни поправки в Наказателния кодекс предложи правителството на свое заседание. Така заради думите, всеки пишещ или говорещ публично може да отиде за 4 години в затвора!! Презункцията е, че това става, само когато някой подбужда към дискриминация е измамна. Интелигентният читател знае, че дискриминация може да се открие във всичко и навсякъде. Почти няма текст от който да не си изсмучете от пръстите някаква дискриминационност. Дискриминациите станаха толкова много, че вече  дори има справочници за различните видове. Всеки и във всичко е дискриминиран. А, когато полуграмотни хора научат думата „дискриминация", и разни добре финансирани фондации надушат притока на сила, от подареното им средство за допълнително финансиране, ситуацията ще излезе от контрол. Оруел ще се обърне в гроба.

Вестник „Труд” вече излезе с подобаващо заглавие: „Пишеш срещу гейове, влизаш в затвора”. Тук попадат и всички познати ни под небето възможни групови принадлежности. В крайна сметка никога вече не може да се пише срещу, а само за. И винаги и всякога, който обявява нещо публично е вече хванат в крачка. Само трябва да се види как да се завъртят думите му, за да се подведе под отговорност. 

Ефектът е ясен. Съдебната система ще бъде блокирана от дела за щяло и нещяло, както вече се случи в Съединените щати. Професии като журналист, политик, общественик, социолог се обезмислят и отиват до ниво – да пишеш и говориш и да не кажеш нищо. Разбира се от страх. 

В идеологическо отношения политиката на това правителство заприличва на една кочина – левичарска по отношение на бизнеса, сервилно-лъжлива по отношение на синдикатите, дезориентирана в международен план, неолиберална към образованието и науката (както и в горния случай), популистка към богатите, антиреформаторска към здравеопазването и т.н.

Ако кабинетът не намери стабилна идейна основа за намеренията си, дори реещият се в небето хеликоптер, който така се харесва на изстрадалия реваншист, може да не го спаси.


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:

ИЗВИНЕНИЕ ЗА ЕДНА ЗАБЛУДА

ВДИГАНЕТО НА ОСИГУРОВКИТЕ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА ИКОНОМИКАТА

ПРОБУЖДАНЕ

НАЙ-ЧЕСТАТА ПАЦИЕНТСКА ПЪТЕКА – ОСИГУРОВКА, ДОПЛАЩАНЕ, РУШВЕТ, ЛЕКАРСКА ГРЕШКА

НЕНУЖНАТА ПИСТА

ОТ НАЙ-ДОБРЕ ОХРАНЯВАНАТА ЮЖНА ГРАНИЦА В ИЗТОЧНИЯ БЛОК ДО РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА

3 ПРОБЛЕМА НА РЕДА В СОФИЯ – ТАКСИТА МЕНТЕ, ПРОСЯЦИ, МАГРИСТРАЛНИ
ПРОСТИТУТКИ

ЖАДУВАНА РЕФОРМА

ГЕЙ ПАРАД В СОФИЯ – ДАДЕНО ПРАВО ИЛИ ТЪРСЕН КОНФЛИКТ

НЕДРУЖЕЛЮБНИ ХОРА, СПЕКУЛАНТИ, ОПЕРАЦИЯ ЧЕРЕША И ЗАЩО
НЯМА
БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

ЗАЩО НЯМА КОНЦЕРТ ЗА ВИДИНСКО?

МАЙКА НА 62

ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА ОТ 4 ГОДИНКИ

НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЦИТЕ – ВРАТА КЪМ УТРЕШНИЯ ДЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3444

Posted by on окт. 20 2010. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.