ПП “ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ“: ШЕНГЕНСКИТЕ ГРАНИЦИ И КРИЗАТА В СЕВЕРНА АФРИКА

ПП “Общество за нова България“ продължава да настоява за изграждане на защитни съоръжения на българо-турската граница. Неколкократно предупреждаваме за предстоящите проблеми, които ще възникнат пред България и ЕС, съобщиха от ПП “Общество за нова България“.

Допълнителен повод за безпокойство ни дава случващото се в Северна Африка. Политическата нестабилност в Египет и Тунис ще донесе нови вълни на нелегална емиграция и ще засили в пъти натиска върху границите на европейските страни. Думите на шведския външен министър Карл Билт, че региона преживява демографско цунами са показателни за потенциалната опасност от случващото се.

Кризата по Южното Средиземноморие ще увеличи сериозно и религиозния фундаментализъм, удържан досега от авторитарните режими в тези страни.

Допълнителен аргумент за нашата позиция е изграждането на стената по гръцкo-турската граница. Ако тя не бъде свързана с подобно съоръжение от българска страна, 259 километровата сухопътна граница на България ще се превърне във фуния за незаконен трафик на емигранти, наркотици, оръжие, терористи.

Не бива да се подценява и последната епидемия от шап, пренесен от заразени животни от юг, които са заплаха, както за българската икономика, така и за аграрния сектор на целия Европейски съюз.

Европа има достатъчно вътрешни проблеми и за нас, като проевропейска политическа партия, тя трябва да се обърне навътре към себе си и да си даде време за разрешването им.
Пресцентър на ОНБ –  www.onb.bg

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3637

Posted by on февр. 1 2011. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.