ПО-НАПРЕД ЛИ СМЕ ФИНАНСОВО, ВОЕННО, ТЕХНОЛОГИЧНО И АНАЛИТИЧНО ОТ ИЗРАЕЛ, ЧЕ НЕ СИ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ ГРАНИЧНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ?

Israelski voinik

Израелското правителство, начело с премиера Бенямин Нетаняху, обяви, че планира да изгради защитна стена по границата си с Йордания. Целта е да се подсигури израелския контрол по границите с бъдещата палестинска държава.

Мощните ограждения ще вървят от Мъртво море до южния израелски граф Ейлат. Тя ще е част от стратегическото присъствие на Израел в долината Йордан, независимо от яростната палестинска опозиция на изграждането й. Ограда се изгражда и по южната израелска граница с Египет.

В България постоянно се надигат гласове да не се възстановяват перфектно функциониралите стари ограждения по границата с Турция, защото не било ефикасно и хуманно (Димо Гяуров от Реформаторския блок, журналистът Александър Симов от в. Дума и други подобни). Бетонните стълбове стоят и кльоновата система, браздата и наблюдателните постове могат лесно да се възстановят. Израел е в пъти по-богат от България като държава. Израел разполага с едни от най-добрите в света военни технологии, има брилянтен анализаторски капацитет, световно разузнаване и боеспособна армия. Те са убедени, че единственото решение са стените и огражденията! По какъв друг начин може да се защити  бедна, корумпирана, деинституционализирана, без армия и сериозно разузнаване България?

От задържани на 2 ноември в София 59 нелегални емигранти от арабски произход, само на един адрес, се оказа, че 20 нямат никакви документи – никой не знае как и кога са влезли в България. Вероятно такива вече са хиляди.

Израел не приема бежанци от войната в Сирия, въпреки че за разлика от България има обща граница с нея. Израелската държава подпомага с храна бежанците в Йордания, защото от собствен опит знае много добре, че мюсюлмани не се интегрират успешно в немюсюлмански държави, колкото и пари, и усилия да се хвърлят за това. Страната има горчив опит с нелегани емигранти от Африка, които са минали незаконно границата й, и в момента са около 60 хиляди души. Те рязко увеличиха престъпността в странaта, най-вече чрез въоръжени грабежи. В момента хиляди от тях се репатрират обратно в Африка и паралелно тече изграждането на непробиваема кльонова система.

Напомняме, че в момента Турция строи бетонна стена по границата си със Сирия, защото нещата започват тотално да излизат извън контрол.

Стени или огради има в Гърция, Испания, САЩ. В тази съдбоносна ситуция България остана единствената държава между Иран и Албания, която стои беззащитно, без гранични ограждения по цялата си 274 километрова граница с Великата порта към Азия и Африка.

Sistemata na Israel za granichen kontrol

Общество.нет

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7333

Posted by on ное. 4 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ПО-НАПРЕД ЛИ СМЕ ФИНАНСОВО, ВОЕННО, ТЕХНОЛОГИЧНО И АНАЛИТИЧНО ОТ ИЗРАЕЛ, ЧЕ НЕ СИ ВЪЗСТАНОВЯВАМЕ ГРАНИЧНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ?”

  1. Щирлиц

    Който премахна кльона да си го построи наново,народа не е длъжен да плаща за грешките на прости управници.

    • граничар

      Не кльона пазеше границата, пазеше я калашника и стрелбата на месо! Кога ще спрат сульо и пульо да се изказват по теми, които не разбират!! За това сме на това дередже, пълно с всезнайковци!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.