ПО ГРОБИЩАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ

Някакви циганета си направили фото сесия на гробищата в село Звъничево. Качили снимките във фейсбук. Някой ги видял. Вдигна се медиен вой. Целокупната българска журналистика се занапредварва да пише и прави репортажи за обругаването на гробищата. Прокуратурата се самосезира. Циганетата се извиниха пред телевизионните камери. Очакват ги тежки дни. Но всичко това не е толкова важно. По-важно е, че нещата с последния дом в България са в пъти по-трагични от няколкото снимки.

Обществена тайна е, че в София например гробове се взимат с рушвет или дебели връзки. Това наричам аз поругаване. Гробищата се превръщат в масови гробове, защото много често се разпродават и местата по пътеките и между гробовете. За да се съберете около гроба трябва да стъпите на друг такъв. Това е обругаване.

Мъртъвците у нас се погребват с целофанени халки, като тия от евтините бонбониери, за да не ги крадат след нощното ровене. Това е поругаване.

Гробищата са мръсни, кални, обрасли с храсталаци. Това е поругаване.

Непосредствено след всяка служба поповете напомнят на стар магураджия –   вадят портфейлите си, развалят банкноти, връщат ресто… Това е поругаване.

Гробищата са индикатор за степента на цивилизованост на един народ, за неговите културни и морални устои. Оценката, за това къде сме ние, може всеки сам да я даде. Истината е, че по-мърляви и обругавани християнски гробища от българските в Европа няма.

 автор: Калоян МЕТОДИЕВ

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЗЕМЕДЕЛСКИ СУБСИИДИ САМО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ОСТАВЯТ ПРОДУКЦИЯТА СИ В БЪЛГАРИЯ

ЕЛИТЕН ЮЖЕН КВАРТАЛ В СТОЛИЦА НА ДЪРЖАВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ – ХХI ВЕК…

ДО ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ: В БЪЛГАРИЯ МАСОВО СЕ ПОТЪПКВАТ ПРАВАТА НА ПЛЪХОВЕТЕ

НАЦИОНАЛЕН СПОРТ ЛИ Е ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ?

ТЪРСЕНЕТО НА ЧУДО ЗАПОЧНА ОТ КАТАР

КАК СТЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ?

ПОЧИСТВАНЕТО НА СОФИЯ МЕЖДУ ПРОВАЛА И ДАЛАВЕРАДЖИЙСКИЯ ПРИВКУС

ЛОШО ВРЕМЕ

КАЛ И ПРАХОЛЯК – ОМАГЬОСАНИЯТ КРЪГ НА СОФИЯ

АГРЕСИЯТА И МУТРАЩИНАТА СЕ ЗАВЪРНАХА ВЪВ ВСЕКИДНЕВИЕТО

ЕДНА ГОДИНА АРАБСКА ПРОЛЕТ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4430

Posted by on май 5 2012. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.