ПОЧВА СЕ – КАМЕРИ И В СЪБЛЕКАЛНИТЕ

Камери в съблекалните на басейн "Приморски" запалиха гнева на родителите в морската столица. Майки се натъкнали случайно на техниката, когато взимали децата си от тренировки по плуване. Бесни, те моментално подали сигнал в прокуратурата и общината. Две от камерите били в съблекалнята за посетители, а третата при състезателите. Според специалисти устройствата са с висока разделителна способност, могат да увеличат всеки уловен образ и покриват целия периметър на помещенията.

Самото монтиране на техниката в съблекалните е скандално. За каква сигурност може да се говори в случая и как родителите могат да бъдат убедени, че някой няма неправомерно да се възползва от кадрите с разсъблечени деца. Достатъчно педофили се навъдиха в страната ни. Достатъчно деца бяха обект на техните грозни фантазии. Достатъчно. Да не говорим за тривиални неща, като лично пространство, неприкосновеност, Конституция, интимна сфера…
Тепърва прокурорите в морската столица щели да изясняват каква е целта на камерите и дали са правени записи с тях. А докато случаят се разследва не е изключено малчуганите да лъснат в поредния порно извратен интернет сайт. И тогава кой ще поеме отговорност за срама и унижението?! Може би министър Румен Петков лично ще обясни на родителите на дечицата колко е важно те да бъдат снимани по гащи, защото това се прави за тяхната сигурност!

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=889

Posted by on мар. 13 2008. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.