Постановка

За какво се сещате като чуете МВР? Това министерство вече се превръща в символ на безпорядък и спекулации. То не бяха побоища над протестиращи миньори и природозащитници, после бездействие пред безредиците предизвикани от значителен брой цигани в “Красна поляна”, то не бяха слагане на камери и стриктен контрол на населението.

МВР се проявява в безсмислени акции срещу торент тракерите, издаване на български паспорти на сръбско-македонската мафия, кражби от районните посред бял ден. Стигна се до там, че МВР влезе и в ролята да обслужва политически интереси преди изборите. Интересен бе случаят с депутата от „Атака” Чуколов през изминалата седмица. Медиите заеха официалната позиция на МВР, а съвсем рядко се срещаха публикации, които да дадат пълната картина на случилото се. Ако някой си бе направил труда да прослуша записа от въпросна нощ, когато Чуколов е обиждал полицаите, ще забележи как МВР прави постановка на евродепутата. По-късно се чу и че полицаите учавствали в случая – ще бъдат наградени. Ясно е, че Чуколов не е цвете за мирисане, но по-важното е, че са му направили постановка. Е, така си е, хем демонстрираш перфектна работа на МВР, хем манипулираш населението и прикриваш собствената си слабост. Вътрешният министър отдавна трябваше да се оттегли с достойнство, но за това вече е твърде късно. Какви ли още изненади можем да очакваме от МВР при липсата на качествено управление и подобни ситуации. Отговорът е много прост – все по-голям хаос, безотговорност и своеволия, както и неизпълнение на служебните задължения.

ПОСЛЕДНИТЕ 5:
Октомврийската битка или DEJA VU

Престъпление

Костурски да си монтира камера вкъщи, в парламента и да си сложи катаджия на задната седалка

За новия мит с ужким добри намерения

Кой прекали?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=77

Posted by on сеп. 13 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.