ПОСОЧИХМЕ ХИЗБУЛА, НО БЕЗ ДА ГАРАНТИРАМЕ СИГУРНОСТТА ПО ГРАНИЦИТЕ СИ

GranicaБългарските власти официално посочиха Хизбула за организатор на атентата в Бургас през 2012 година. Сега вече страната ни е официален участник във войната с тероризма. За съжаление ролята й може да се окаже комично-трагична.

Коя сигурност може да гарантира това правителство, когато границите ни са абсолютно виртуални? Стотици нелегални емигранти се залавят на ден свободно разхождащи се из цялата територия на страната.  Липсата на контрол по българо-турската граница е предпоставка за трафик на хора, оръжие, наркотици. Млади мъже от Азия и Африка заляха софийските улици.  Без работа, без квалификация, без да има какво да губят те са идеален резервоар за всяко престъпно намерение.  

В Пъстрогор започнаха бунтове. Сблъсъците с местното население са факт.  В самия център на столицата „гостите“ стоят на тумби или кръстосват улиците, въргалят се из градинките (особено пред ЦУМ), тормозят преминаващите жени и дори се перат и си простират дрехите по оградите (виж снимките). Това са дребни сюжети, които са индикации за  началото на процес с лавинообразен ефект.

Няма толкова безотговорно и корумпирано  управление като нашето, независимо дали става въпрос за нехайство, некомпетентност или някакви договорки на високо ниво да се превърнем в емигрантското буферно гето на ЕС. След като  окончателно се напълним с нелегални емигранти няма да има проблем да ни извадят от същия този Европейски съюз и границата да се премести по естественото течение на Дунава и по очертанията на католическа Хърватия. И няма да има на кого да се сърдим, освен на себе си. Това не е политическа фантастика, а прогноза с реални параметри.

Защитната ограда по сухопътната българо-турска граница трябва да се вдигне преди края на годината. Гърция изгради своя стена преди година и целият нелегален поток се излива като във фуния на българска територия. Всичко може да се оправи, но ако този проблем се остави нерешен, страната наистина може да се озове в кошмар за който нито е подготвена, нито има ресурси да решава.Тогава зад ограда ще се озовем ние!

Автор: Калоян Методиев

TZUM

Градинката пред ЦУМ (17 юли 2013, следобед)

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6746

Posted by on юли 18 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.