ПОПРАВКИ В ЗАКОНА ЗА ОРЪЖИЯТА ГАРАНТИРАТ ГЛОБИ И ОЩЕ БЮРОКРАЦИЯ

ГАЗОВОТО ОРЪЖИЕ Е ЗА ЗАЩИТА ОТ ПРЕСТЪПНОСТТА, А НЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

Тихомълком се прокараха новите промени в закона за оръжията. Една от най-съществените точки, засягащи собствениците на газово и въздушно оръжие с кинетична енергия над 24 джаула, е че трябва да уведомят съответното РПУ по местоживеене за придобиването му. Режимът, на който минава газовото оръжие, е уведомителен, но при ако своевременно не уведомите МВР ви чака глоба. Тя ще е засегне почти всички притежатели на тапешници, просто защото това не е оръжие и  едва ли някой собственик на такова чете закона за оръжията.

Логиката на тази промяна в закона може да се разглежда и като пореден удар по джоба на българина. Ето проста сметка- предполага се ,че около 600 000 ( ШЕСТСТОТИН ХИЛЯДИ ) души трябва да уведомят съответното РПУ. Колко ще го направят? Следва 600 000 х сумата на глобата = на една голяма сума като приход в бюджета. В случая единствено мотивите за пълнене на опоскания бюджет изглеждат меродавни.

Нека някой от управляващите да обясни с какво тази промяна ще допринесе (освен пари в бюджета, както беше отбелязано) в борбата с престъпността. Уведомяваме, че имаме въздушна пушка или газов пищов и хоп готово- няма престъпност. А ако обърнем нещата ще видим, че хората купуват газово оръжие не, за да вършат престъпления, а за да се предпазват от тях. Нима в Парламента не го знаят?!

Проблемът не е в количеството оръжие (колкото повече има в народа толкова по-малка ще е престъпността – вижте статистиката , а в липсата на строга съдебна система, която да те накара много сериозно да се замислиш преди да направиш някоя глупост. Не може да спреш глупака да дава предложения, но може да не позволяваш те да станат реалност. Тази промяна в закона за оръжията е признак единствено на политическо нежелание да се направят смислени промени, които да доведат до по-смислено бъдеще.

Не беше ли по-лесно и по-правилно, като са се напънали да правят промени и толкова държат да са уведомени, просто да решат тази информация да им се предава от магазините, които продават въздушно и газово оръжие. Лесно и просто ще има един списък който полицая ще взима в края на месеца. Да ама как тогава ще се глобяваме? И отново опашки пред районите, хиляди загубени икономически часове, нерви, бюрокрация… все неща с които трябва вече да сме свикнали. Но дано не сме!

 
Йордан ТОДОРОВ е общински председател на Политическа партия "Общество за нова България" в гр.Плевен


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

БОРИСА ТЮТЮНДЖИЕВА: ОБИЧАМ ДА ЖИВЕЯ НА РЪБА

БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ САМИ ДА РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ СИ -доц. Любима ЙОРДАНОВА

РАДИКАЛЕН ИСЛЯM – Йордан ТОДОРОВ

МЕТОДИ АНДРЕЕВ: РЕФОРМИ С РЕЙТИНГ НЕ СЕ ПРАВЯТ

СЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА НОВАТА ДИСКРИМИНАЦИОННОСТ – Калоян МЕТОДИЕВ

КОГО И КАКВО ЛЕГИТИМИРА БАН ИЛИ ЗАЩО АКАДЕМИЯТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕФОРМИРАНА – Владимир Стойчев

НА ОПАШКА ЗА НОВИ ДОКУМЕНТИ*

ДА ОПОНИРАМЕ НА ИДЕЯТА ЗА ГЕЙ СВАТБИ С РАЗУМНИ АРГУМЕНТИ

ВЕНЕЛИН СТОЙЧЕВ: СОЦИОЛОГИЯТА НЕ Е КАМАРА С КНИГИ

ПРОФ: СТЕФАН КАРАСТОЯНОВ: ВРЕМЕ Е ЗА ОБНОВЛЕНИЕ И НОВИ
ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ПРЕД БЪЛГАРСКИ
ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ

КАМЕРИ В СОФИЙСКИТЕ ТАКСИТА

КМЕТОВЕ СЕ СЪБЛЯКОХА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

ДО БОЛКА ПОЗНАТИ НЕЩА

МАРИЯ ИВАНОВА РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ-ОНЛАЙН:
РАБОТАТА Е МОЯТА
КРЕПОСТ

КЛАСАЦИЯ НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА 2009
ГОДИНА

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА
ВЛИЯНИЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3470

Posted by on ное. 9 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.