ПОЛИЦИЯТА ДНЕС СЕ НУЖДАЕ ОТ КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА

PoliciaПри криза последният вал преди настъпването на анархията и разпада би трябвало да е армията. Днешната криза с бежанците в България опроверга тази стара истина. Армията е далече и в настоящия момент практически е безполезна. Наложи се полицията да поеме удара на кризата с нелегалните емигранти – като граничари; като улични патрули; като охранители на центровете за задържане; като войници, които се борят с бунтове; като изложени на риск от болести, зарази и измръзване служители.

Добри или лоши полицаите се оказаха инструментът, който удържа напора на вълната, която залива страната. И вместо да получават подкрепа и насърчение, са изложени на непрестанни медийни атаки, обвинения и манипулативни внушения от една влиятелна национална телевизия, шепа ранобудници, африкански посланици, клонове на международни организации и няколко френетични сайта.

Не разбирам логиката на тази политика –  да удряш тези, които те пазят, при положение, че нямаш нищо с което да ги замениш. Полицията е армията днес. Загубим ли границата – губим държавата. Не разбирам и защо политическият елит (опозиция, управляващи, извънпарламентарни организации) най-накрая не вземе едно категорично и единно решение относно бежанската криза, което да отговаря на желанието на мнозинството българи и на интересите на страната. Не бива да има нито крачка назад.

Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8246

Posted by on дек. 7 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

15 коментара for “ПОЛИЦИЯТА ДНЕС СЕ НУЖДАЕ ОТ КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА”

 1. Аз проклетникът

  Как е възможно това ???Неинформирани малоумни драскачи да пишат стании още повече за неща които не са им ясни изобщо..Първо Армията не е далеч…само на 70-80км. от границата има поделение с около 1000 души .Второ… НАли вожда Боко каза че не му трябва Армия /сега защо я търсите/. Трето .Опазването на границите на РБ е поверена на дирекция Гранична полициа ,която е в състава на МВР .Следователно МВРси се осира за собственна сметка там./А имаше времена когато армията пазеше границите на държавата и тогава дори мравките минаваха с паспорти. И накрая да му кажа на тоя драскач написал тази малоумна статия …..Винаги опазването на държавната граница би било чест за всеки войник и всеки един клел се пред знамето би го направил досри с цената на живота си Но просто сега някой трябва да каже МОЛЯ елате помогнете, нищо че ви съкратихме до размери на малко по голяма ловна дружинка ..нищо че ви орязахме благините с които се ползват армиите в цяла Европа …нищо че сте най нископлатената и най – необорудвана армия в Европа нищо че нямате превилегиите бонусите и условията на полицията .Дали има очи някой да го направи това ??? И въпреки това ако ми заповядат аз съм готов да отида .А ти г-н писател на лъжестатии !!!би ли отишъл за да видиш какво става на границата или можеш да пишеш статии само по гледан репортаж от ТВ. А Ходил ли си войник драги ми драскачо ???

  • Теслата

   О т мисии в чужбина за пари ,кой ще отиде на границата?

  • Георгиев

   Ти проклетнико,проклети си бъди за глупостите,които пишеш,защото аз бях там и видях! Аз седях 15 часа и мръзнех в гората,аз се опушвах на огньове и аз видях тъжните останки от българските застави! Армията ни е бременна мизернико! 50 процента са жени с дебели гъзове и носят розови ранички върху камуфлажа. А армия няма много преди да дойде Борисов на власт! Никой не се осира проклет мизернико,дадохме всичко от себе си ,гордеем се ,че бях ме там и всички пак искаме да отидем. Армия вече няма! Събраха ви от кол и въже ,когато съкратиха офицерите учили в Русия,защото бяха опасни за боклуците във власта. Като дойдеш да пазиш границата с флегматичните си дебелогъзи колежки тогава пиши! До тогава -NO COMMENT! Да ви молят да дойдете ахахахах не ни трябват пишман войници там! Справяме се добре! Да ти кажа ли защо не харесваш МВР!? Не са ти приели там и си станал военен!

  • Злати Филчев

   Е, това е истината, колкото и да боли. Един народ, дето не си храни армията, идва ден, когато храни чуждата. Деня идва.

  • някои

   Имаше времена когато армията пазеше границата- да така е, но тогава армията не бе професионална, а бе задължителна сещаш се нали. Сега каква е тази армия и не вижда от какво да ни опази, сегашните войници който взимат заплати за професия войник дали въобще знаят как се държи автомат. Да аз съм бил войник, и ще отида да пазя, но сегашното поколение което ходи на протести не знае дори какво е наряд. Що се касае до границата условията и преди 20 години и сега са едни и същи. Чанч за войника, а сега за полицията,с разлика, че вече сме разграден двор и всеки си влиза и излиза.Опазването на границите на РБ е поверена на дирекция Гранична полиция ,която е в състава на МВР, и това е така, но това е решение на Народното събрание, а не на МВР. Мисля драги ми Проклетнико, че не си запознат с привилегиите и бонусите на полицията, които отдавна вече ги няма, за сметка на бонусите в армията. И накрая мисля, че си пенсиониран полковник от армията който се е заяждал и командвал невинните войници отбиващи задължителна военна служба и понеже сега вече няма кой да командваш -избиваш комплекси.

  • F-0FF

   Господин разбирач- „Гранични войски“ бяха към МВР, така леко да те информирам!

  • Simeon Hristov

   Ново състояние
   На Стоян Видинов
   ЩО Е ПОЛИЦАЙ?
   СВЕТЕЦ или ГОВЕДО?
   КОНТЕ или ДРИПЛЬО
   СТРАХЛИВЕЦ или ГРУБИЯН?
   ВРЪЗКАР или ДРЪВНИК?
   Г-н ИНСПЕКТОР или ИДИОТ?
   Или всичко заедно …
   А можем ли без него?
   Той познава греха, но не е грешник.
   От всичко хора полицаят е най-настойчиво търсеният, но и най-нежеланият.
   Той е смес от всички хора. Съчетание на светец и грешник, демон и божество. Той е странно безименно създание, към което се обръщат с думите “господин инспекторе”, а зад гърба му с презрителното “идиот”.
   Той е длъжен да действа така дипломатично, че след като уреди даден спор, всяка от страните да повярва, че е било зачетено правото L.
   Полицаят е длъжен да постановява мигновени решения, за които на един съдия са нужни месеци или дори години. Ако е вежлив е хапльо, ако не е – е говедо. Ако е стегнат изискано е конте, ако на куртката си има едно скъсано копче, е дрипльо. Ако взема бързи решения, е непредпазлив, ако обмисля решенията – е ленив. Длъжен е пръв да се яви на местопроизшествието или местопрестъплението и да даде безпогрешно заключение. Трябва да умее да прави изкуствено дишане, да спира кръвоизливи, да изражда деца, да поставя шини и да се убеди, че на пострадалия не му липсва нищо.
   Длъжен е да бъде в състояние да се справи с двама мъже, които често са много по-едри от него и при това са на половината на възрастта му, без да скъса униформата си и при това без да проявява бруталност.
   Когато някой посегне да го удари и не се защити, е страхливец. Когато отвърне на удара с удар – е грубиянин.
   Оперативният работник трябва да знае всичко и да не казва нищо. Длъжен е да познава греха, но няма право да участва в греха. Той трябва да е в състояние с помощта на един косъм да опише престъплението, оръдието на престъплението и извършителя на престъплението и ако е възможно, незабавно да открие къде се намира извършителят.
   Ако залови извършителя – усмихнало му се е щастието, ако не го залови – той чисто и просто е глупак. Оперативният работник и дознателят трябва като правило винаги да издирват свидетели, които вече не си спомнят нищо от онова, което са видели.
   Полицейският служител съставя докладни и пише протоколи, докато го заболят очите, за да приготви съдебно производство срещу престъпник, когото пускат веднага на свобода.
   Той трябва да бъде едновременно министър и социален работник, дипломат, грубиян и джентълмен. Когато напредва в службата, това означава, че има силни връзки, а когато не – значи е дръвник.
   Но във всички случаи, той трябва да бъде гений, та с чиновническата си заплата да храни своето семейство.
   Откажи

 2. Марио

  Проклетник, всички се натискат за задгранични мисии, щото там си е лежане по цял ден и билярд, храна на корем и секс с колежки, които са половината армия и това срещу 3000 лева на месец заплата, чиста пара. Армия няма, бе! Смешник

 3. Иван

  Аз съм обикновен ВОЕННОСЛУЖЕЩ и като гледам повече сте против нас като цяло, не че няма защо, но първо преди да пишете се замислете каква е причината да е така! Според мен армията е отдавна ликвидирана с цел, като първа стъпка да се ликвидира държавата! Сега чета и в полицията искат 30 процента съкращение така , че и там започва същата картинка. Наистина вече няма армия, просто е една супер връзкарщина , повече офицери си вкараха дебелогъзите си женички и копче не може да им кажеш,а такива като мене опъват каиша, докато някои друг пие кафенце и пуши цигарка! Моето мнение да не се делим на ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ , а да се мобилизират и двата ресурса и заедно да си опазим границата до де още я има!

 4. Тихомир

  А ти бръснал ли си портрета на Ботев бе келеш?Аз съм бил в казармата когато беше 2години и 3 месеца,а сега съм в МВР и грам не ми пука колко време ще бъда на границата или да защитавам държавността на жълтите павета.Важно за мен е едно когато се прибера в къщи да погледна спящото си дете и съпруга с гордост,че съм си свършил работата ,и когато ми звъннат на звънеца гордо да отворя врата.Спя спокойно.

 5. F-0FF

  @ Аз проклетникът – И това време, когато мравките минаваха с паспорти беше по време на „Гранични войски“, част от….оп, изненадааааа- МВР !!!
  Да другарю разбирач, „Гранични войски“ от 1946-та са към МВР!
  Та хайде, като пишеш да се информираш малко преди това кой е пазил границата от десетилетия!!!!

 6. F-0FF

  И драги ми драскачо „Аз проклетника“ ако имаш да питаш нещо на тема „Опазване на границата по времето на „Гранични войски““ – питай смело! Служил съм навремето точно там, на първа линия, в тези войски, и така като гледам, доста има да научаваш !

 7. HK

  Абе,хора защо се заяждате не виждате ли че всеки се бори за прехраната си на никой не му харесва да го правят на шматка,ама на ккойто не му изнася може да напусне.Има хиляди безработни.На военните ако им кажат отивайте на границата и те ще отидат,вие какво очаквате че обикновения войник ще отиде при ротния си и ще му каже „ротен отивам на границата,защото полицията не трябва да е там,а ние войниците“Замислете се бе хора стига сте се обиждали кой какъв е и кой колко работа е свършел!Не всички полицай си изпълняват съвестно задълженията и не всеки военен.Във всяко стадо си има по една мърша нали така?

 8. superb

  Мисля си, че мястото на Проклетникът и Филчев не е в този сайт. Какво искате от автора на статията? Кое не е вярно? Чета доста и само тук втора година се пише по тези въпроси. А Проклетнико, че си боядисвал със зелена боя ти е малко. Между другото от зеленото ти е влязло в мозъка и там е останало. Това са сериозни въпроси и не могат да се решават от движение от хора влезли в политиката за 3-4 г и кой откъде е. Затова има стратегия, доктрина и т.н. Като се види, че не стават се променят в правилната посока. НА НАС НИ ТРЯБВАТ ХОРА С КОНСЕРВАТИВНО МИСЛЕНЕ, но къде да ги намерим като не крещат като Филчо и разни проклетници. Ще минем и този период и ще се усетим. Дано да не е късно.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.