ПОЛИЦЕЙСКАТА КОМИСИЯ НА ЛОС АНДЖЕЛИС ГЛАСУВА ЗА СПИРАНЕ НА КАМЕРИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА

КАМЕРИТЕ ОТНЕМАТ ФУНДАМЕНТАЛНОТО НИ ПРАВО ДА СЕ ИЗПРАВЯМЕ СРЕЩУ ОБВИНИТЕЛЯ СИ. И НЕ ДОПРИНАСЯТ С НИЩО ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СИГУРНОСТТА НА ПЪТЯ, КАЗВА КРИСТИНА ХЕЛЕР

Полицейската комисия на Лос Анджелис отхвърли предложението на полицията за продължаване на програмата за следене на трафика с камери. Решението може да премахне противоречивите камери, освен ако Общинският съвет не лиши комисията от прамощията й по въпроса.

 

Комисията се състои от 5 члена, които следят и контролират работата на полицията в американския град. Единодушното решение (5 от 5) изненада изключително много полицейските власти, които пристигнаха на срещата с идеята, че въпросът е решен в тяхна полза – нов три или пет годишен договор за фирмата, която оперира с 32-те камери, разположени на възлови кръстовища в града.

Вместо да се прехласват по заслугите на фирмата с камерите, членовете на комисията се върнали към отколешния дебат дали камерите носят повече ползи  или вреди като средство за наблюдение. Според полицаите на заседанието камерите са довели до значително намаление на пътните инциденти и нарушенията по кръстовищата, където са поставени.  Те се сблъскали със скептицизма на комисията, която също поставила въпроса за издаваните актове за нарушения регистрирани от камери, които шофьорите масово отказавали да заплащат. Местният съд не призовавал хората, които не плащали, така че по думите на един от съветниците Алън Скобин: „това е програма доброволна призовка – беззъба, без юридическа сила”. Скобин също поставил под съмнение практиката на полицията несъбраните задължения да бъдат прехвърляни на агенции по взиманията.

Искаме да попитаме какъв е обществения интерес?” попитала и съветник Дебра Вонг Янг. „Не съм убедена, от данните, които виждаме, че камерите са от ползва”.

Мнението на комисията е подкрепено и от няколкото представители на обществеността, които присъстват на заседанието. Те изразяват категоричното мнение на много от жителите, според които камерите предизвикват безкрайно много фрустрации и гняв сред шофоьорите в L.A., които заливат интернет и различни сбирки с  позиции за несправедливостта, безполезността и безопасността им.

Това е нещо, което ме влудява всеки път, когат се качвам в колата си”, казва жителката на Холивуд, Кристина Хелер (27 години). „Тези камери отнемат фундаменталното за тази страна право да се изправяме срещу обвинителя си. И не допринасят с нищо за подобряване на сигурността на пътя.

От ръководството на Американски пътни решения, компанията, която трябваше да спечели новия договор, направили последен опит да променят гласуването в комисията с аргумените, че изключването на камерите ще доведе до увеличение на катастрофите и ранените.

Общинският съвет, който нареди на  полицията в L.A. да търси фирма за подновяване на договора, може да предприеме необичайната стъпка, като отнеме правомощията на комисията и да сам реши дали да продължи с камерите. Ако съветът не действа до 10 дни, от полицията обявиха, че камерите ще бъдат изключени.

Лос Анджелис Таймс

Преди повече от година хората в Хюстън решиха за премахването на пътните камери. (Бел.ред.)

 
 

Последни публикации:

БЕН ЩАЙН: ПАРИТЕ СА ИЗВЪНРЕДНО ЕМОЦИОНАЛЕН ВЪПРОС

ТЪМНАТА СТРАНА НА ТЕЛЕВИЗИОНАТА РЕКЛАМА

ШВЕДСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПОЛЗА НА МЮСЮЛМАНИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3923

Posted by on юни 8 2011. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.