ПОЗИЦИЯ НА ОНБ ЗА ЕДНОПОЛОВИ ДВОЙКИ В УЧЕБНИЦИТЕ

ПП "ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ"

  ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП "ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ"

ПП  „ Общество за Нова България” изразява  крайното си недоумение от опитите на определени гейорганизации за промяна на учебниците в училищата. Аргументите им, че откриват прояви на дискриминация в учебните програми, защото в тях се говори единствено за семейство от мъж и жена, а не за еднополови двойки, за нас са античовешки, аморални и оскърбителни.

 Ние смятаме, че моделът на традиционното християнско семейство няма алтернатива. Запазването на традиционните български патриархални ценности е предпоставка за положителното развитие на обществото.  

Всякакви опити да се внуши виновност у хората заради привързаността им към традиционния морал и ценности ние определяме като антихуманени.  

Недоумение буди и дейността на Комисията по дискриминация, която все повече се превръща в репресивен орган за разчистване на лични сметки с повод и без повод. Модел, при който човек се страхува за всяка своя дума е пагубен за развитието на обществото и ние го осъждаме.  

Всеки има право да прави с личния си живот каквото намери за добре, но без да го натрапва на другите и да ги тормози.
 

ПП „Общество за Нова България”

9 май  2008  


 Последни статии:

ИЗБОРЪТ НА НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН – РАВНОПОСТАВЕНОСТ ИЛИ НЕРАВНО ТРЕТИРАНЕ НА УЧЕНИТЕ

ПАРТИЯ ОНБ ЗА ВНОСА НА ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1065

Posted by on май 9 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.