ПОД ПОВЪРХНОСТТА

ГЛАСЯТ ЛИ ОТ ГЕРБ ВЕНЕТА МОМЧЕВА ЗА ПРЕМИЕР?

Плах кулоарен слух обиколи родния Парламент. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все повече се отказвал от идеята да става премиер на страната. Причините били в продължаващата финансова криза и перспективата ГЕРБ да не спечели достатъчно депутатски места. В мълвата се завъртя името на Венета Момчева за евентуален премиер предложен от ГЕРБ. Тя е бивш шеф на дирекция “Европейски страни” във  Външно министерство в правителството на Иван Костов.  Момчева започва работа в МВнР през 1992 г. в отдела по печата, а преди това е работила в “Предавания за чужбина” на радио София. След края на мандата през 2001 г. заминава, като генерален консул на България в столицата на Бавария – Мюнхен.
За никого не са тайна добрите връзки на партия ГЕРБ и Християн-социалния съюз на Бавария. Партийната фондация на ХСС „Ханс Зайдел” участва активно в написването на програмните документи и устава на партията на кмета.
Допълнително масло в огъня наля и днешното изказване на Борисов, че няма да съсипе партията заради някакъв пост.  Не на последно място се очаквала и яростна компроматна атака от страна на БСП и ДПС непосредствено преди изборите, която кметът може и да иска да омекоти. Някои анализатори смятат, че той се е прицелил в далеч по-безопасния и спокоен президентски пост. По стечение на обстоятелствата мандата му в Столична община свършва едновременно с  края на мандата на Първанов през 2011 година.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2100

Posted by on мар. 6 2009. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.