ПОГЛЕЗЕТЕ ТЯЛОТО СИ

Желанието за пълноценен релакс ни завладява в началото на лятото, когато организмът ни се адаптира за почивка. Някои от най-подходящите начини са  следните:

Напълнете ваната с топла, но не и гореща вода. Поставете вътре ароматизирана пяна или соли. Потопете се максимално дълбоко във ваната, а под главата сложете гумена възглавница, за да не се уморява вратът ви. С ръце по дължината на тялото вдишвайте и издишвайте бавно и дълбоко. Стегнете един по един мускулите си, след това цялото тяло, дори юмруците, за около 5 секунди и се отпуснете. Повторете още 3 пъти и ще се почувствате отпочинали. Представете си нещо приятно и красиво, ненатоварено с емоции за около 10 минути. След това, ако искате да се заредите отново с жизнен тонус и енергия, облейте се с хладка вода.

Най-доброто средство за пълно психическо разтоварване е масажа. Учените обясняват това с факта, че докосванията по тялото подтикват хипофизата да произвежда два вида хормони. От една страна, ендорфини – естествени морфини, които облекчават болката и предизвикват лека еуфория. От друга, оцитоцин, понижаващ кръвното налягане (най-важното за подложените на силен стрес) и нормализиращ сърдечния ритъм. Масажът доставя невероятно удоволствие, освен това прави кожата по-нежна, отпуска мускулите, премахва схващанията на нервна почва.

Един от най-важните масажи е този на гърба. Застанете на колена и поставете юмруците си от двете страни на гръбначния стълб, възможно най-високо. Масажирайте с въртеливи движения на хълбоците, като посоката е отгоре на долу и обратно. После сложете ръце на талията си и натиснете с палци от двете страни на гръбнака.

За отпускане на мускулите на врата поставете върховете на пръстите си отзад на тила, точно в основата на черепа. Масажирайте с въртеливи движения надолу и настрани по раменете чак до началото на ръцете.

Дръжте гърбът си изправен по време на масажа и ще усетите тонизиращият му ефект върху цялото си тяло.  


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАСКИ

БИОХРАНИТЕ НЕ СА НЕПРЕМЕННО ПО-ДОБРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ

КАФЕТО
СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА
ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

ГЛЕДАНЕТО НА ТЕЛЕВИЗИЯ ПОВИШАВА РИСКA ОТ ПРЕЖДЕВРЕМЕННА
СМЪРТ

СЪНЯТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ КРАСИВИ ЛИЦЕТО, ТЯЛОТО И КОСАТА НИ

ИТАЛИЯ ЗАБРАНЯВА СИЛИКОНОВИТЕ ГЪРДИ ЗА МАЛОЛЕТНИ

ИЗСЛЕДВАНЕ: ЖИВОТЪТ БЛИЗО ДО МАГИСТРАЛА ИЛИ ГЛАВЕН ПЪТ
ВОДИ ДО СТЕСНЯВАНЕ НА АРТЕРИИТЕ

ДА ИЗВАЕМ ФИГУРАТА СИ С ЛЕК СПОРТ

САМОЛEЧЕНИЕТО ИЛИ КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ САМИ У ДОМА

ВЯРАТА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА ПАЦИЕНТИ С АЛЦХАЙМЕР

КАК ЦВЕТОВЕТЕ ВЛИЯЯТ НА ЗДРАВЕТО

НЕЩАСТНИТЕ ХОРА ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ, ЩАСТЛИВИТЕ ПРАВЯТ СЕКС

НА КАКЪВ ЕЗИК ПЛАЧАТ БЕБЕТАТА

МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НЕ ПРИЧИНЯВАТ РАК СПОРЕД НОВО
ИЗСЛЕДВАНЕ

ПОСТТРАВМАЧНИЯТ СТРЕС

ПАРЕНЕТО „ПОД ЛЪЖИЧКАТА”

ЗАЩО СА ВРЕДНИ ДЮНЕРИТЕ?

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3259

Posted by on юни 20 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.