ПЛАМЕН ЮРУКОВ = БОЙКО БОРИСОВ НА КВАДРАТ

Лидерът на СДС Пламен Юруков настигна, че и задмина Бойко Борисов по разтягане на рамките на междупартийните отношения и договорености. Доскоро единствено лидерът на ГЕРБ стискаше ръка на всеки по-наложил се в политиката партиен лидер или управник – от Петър Стоянов и Надежда Михайлова, през самия Юруков, Красимир Каракачанов и Анастасия Мозер, до Сакскобургготски и Георги Първанов. Не спираше да хвали чат-пат и Доган, и Станишев, макар да се правеше, че ги критикува.

Пламен Юруков, същият профан в политиката като него, разбира се, случайно или не, беше споходен от същото безпринципно лицемерие. Ето тези дни се срещна с отцепниците от НДСВ и почти се разбра с тях да ходят заедно на парламентарните избори през 2009 г. Намина и през семинара на ССД на Софиянски в Пловдивско и обеща на бившия кмет същото. Пак тези дни шефът на синята опозиция се видя и със Симеон Сакскобургготски, един от лидерите в управляващата коалиция, за да мислят как да прокарват добри закони в парламента. Като че това не е грижа единствено на мнозинството?! Пак в този дух, преди няма и месец, Юруков публично обяви, че би влязъл в правителство с БСП, защото това е модерно и дори в Германия го правят. После се зае да променя изборния закон със Сергей Станишев, с договорката да направят работна група между парламентарните групи на ОДС и БСП. А няколко седмици по-късно вече преговаряше с Бойко Борисов за предсрочни избори и следизборни споразумения за общи министри в следващия кабинет. Не бива да се забравя и че първите му думи след като стана шеф на СДС бяха, че ще работи за единството на десницата и рамо до рамо с Иван Костов. А малко след това публично обмисляше подкрепа за ДПС на местния вот в Кърджали.

Някой да е останал необгрижен?

Май единствено малкото останали седесари, на които със сигурност няма да им е лесно дойде ли време за избори.

Илиян Петров


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

История ,география и геополитика в косовския проблем

“Интересно защо чиновникът Васил Киров не подели заместничеството в ДАНС

БОРИСЛАВ АНГЕЛОВ: 2008 ЩЕ Е ГОДИНАТА НА ИСТИНАТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО

ПРИ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ ИМА АБСОЛЮТНО МНОЗИНСТВО

БЛИЦ НА ОБЩЕСТВО.НЕТ: ДЯСНОТО ДНЕС И УТРЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=758

Posted by on ян. 24 2008. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.