ПИСАТЕЛЯТ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЯНКОВ И ЦВЕТАНОВ ДА СИ ХОДЯТ

В политическия си роман "Подмяната" правите интересни съпоставки на Левски и Стамболов с Борисов, Цветанов и Дянков във връзка със закона за изкореняване на разбойничеството? Защо смятате, че Цветанов и Дянков са пречка в развитието на страната ни?
Хазната на България е действително празна и Дянков източва последните ни резерви. Лъжа е, че вече няма контрабанда! Приходите от нея дори се увеличават, но потъват в нечии сметки. Затова бюджетът е изтърбушен. С какви пари премиерът ще продължи да строи любимите си магистрали, като има да връща и милиарди борчове? Нужен е друг министър на финансите и ново ръководство на митниците. По най-груби данни приходите могат да се увеличат с над 6 милиарда лева. А Цветан Цветанов не се е справил с организираната престъпност и корупцията, напротив – те растат и ползват държавата за инструмент. Там потъват парите за по-сносни доходи, пенсии и бизнес. Три години МВР провежда шумни акции, лови "нагли", "октоподи", "медузи", "килъри" и т. н., а прокуратурата не повдига въпрос да върнат парите. Бизнесменът Киро Киров, който е дал на ГЕРБ хиляди и внася в бюджета милиони лева данъци, заяви, че се страхува за живота си, излиза само с охрана. От кого ли се страхува, министър Цветанов, щом вие сте ликвидирали организираната престъпност? Синът му и снаха му, която при това е депутат от управляващата партия, обмислят да емигрират – дори и в Македония, Сърбия и Румъния било по-добре… Доказано се боят и чуждите инвеститори. Защо тогава даваме над милиард от бюджета за сигурност?
 

Мислите ли, че Путин и Борисов са се договорили за спирането на АЕЦ "Белене" или това е споразумение на "Газпром" с българската енергийна мафия?
Предстои да видим, но енергийната ни мафия е джудже в сравнение с руските енергийни колоси и интереси. Напразно нагаждачът Бареков "пророкува" от Москва, че руският патриарх идва у нас като знак на добрата воля на Русия към България. "Божието – богу, кесаревото – кесарю" – казва църквата, а народът ни има друга поговорка: "Уважение всекиму, вересия никому". Нашето правителство даде милиони на фирма от Лондон, за да пресметне изгодата от АЕЦ "Белене", а скри резултатите. Ясно е едно – токът от атомните централи е най-евтин. Утре Турция ще прави АЕЦ край нашите граници, а ЕС ще затвори тецовете ни в "Марица-Изток". Да каже поне министър Делян Добрев кога ще потече газът от Черно море и Червен бряг или от Турция и Румъния и ще се "отървем" от "Газпром". Но май ще стане като с обещанието на Тодор Живков, че до края на ХХ век българите ще са преборили рака…
 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ ОТКАЗВА ОТ МРЕЖАТА ПО ЮЖНАТА ГРАНИЦА

САЛАФИТИ ОФИЦИАЛНО ЗАЛИВАТ ГЕРМАНИЯ С КОПИЯ НА КОРАНА

УЛИЧЕН ПОМИЯР – В СОФИЯ ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО! – Пламен Каменов
 

РАДЖИВ БАДЖАЙ: БОГ Е В ДЕТАЙЛИТЕ, А ПЕЧАЛБАТА В ПАЗАРНИТЕ НИШИ

ДЯНКОВ СЕ ОЛЯ

В ГЕРБ ИМА РАЗЦЕПЛЕНИЕ. БОРИСОВ, ОГЛАВИ ТИ ПРЕВРАТА!

КАКВИ ХРАНИ И КАК НИ ГИ ПРОДАВАТ: БЪЛГАРИЯ СТРАНА НА ЛЪЖИ И МЕНТЕТА

СИДХАРТА МУКХЕРДЖИ: РАКЪТ НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ, А МНОЖЕСТВО ЗАБОЛЯВАНИЯ

МУДНИТЕ РЕФОРМИ ВЪВ ВОДНИЯ СЕКТОР ЩЕ ИМАТ ФАТАЛЕН КРАЙ – Любомир ВЪЛКОВ
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4418

Posted by on апр. 23 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.