Петьо Хаджиев: СДС ни разочарова, отиваме при Бойко Борисов

Петьо Хаджиев е председател на групата съветници на СДС в Хасково. Той е член на Инициативния комитет за учредяване на гражданско сдружение “ГЕРБ” в Хасково. Председател на комитета е бившият шеф на РДВР- Хасково.

– Преди седмица заявихте, че ще поискате оставката на члена на НИС на СДС Динко Тонев. Какви са мотивите ви?
– Вярно е. Това е една позиция от общинските съветници на СДС, която със сигурност ще бъде подкрепена и от целия общински съвет на СДС, но за жалост новото ръководство е решило, че до конференцията (8-9 април) няма да свиква общинския съвет. В момента текат събрания и всеки клуб е категоричен, че освен искането на оставка и свалянето на политическото доверие от Господин Тонев, ще настоява и за провеждане на областна конференция до края на май. Та според главния секретар на СДС ще бъде проведена не по-рано от месец септември, което означава в  края на месец май почти пълно обезлюдяване на СДС.
– Групата съветници ще участва ли в предстоящата Национална конференция на СДС?
–  Не категорично. Със сигурност хора, които са били постоянни делегати и най-активните хора от СДС, този път си дадохме отвод и не желаем да участваме във форуми на СДС, които са подготвени от хора, които нямат нищо общо с партията.
– Ще се присъедините ли към сдружение “ГЕРБ” на Бойко Борисов. Вие сте член на инициатичния комитет за Хасково.
– Това, което знаем от медиите  и от интервютата на Бойко Борисов, Йордан Лечков и хората, които символизират това сдружение са неща, които в крайна сметка дават десен израз на тяхните искания, на тяхните послания. Всеки един от нас, хора, вече бих казъл, бивши членове на СДС, търси своето реализиране в дясното политическо пространство, тъй като всеки от нас би желал България да бъде държава, която по-бързо да влезе в ЕС и в която по-бързо да се наложат пазарните отношения и ,разбира се, децентрализацията на местната власт. Щом като не сме  желани в едно място, където трябва да се прави политика, като СДС, ние ще търсим своята реализация на друго място, където има желание да се прави такава политика.
– Възможен ли е вариант Бойко Борисов да бъде зарадван с група съветници в Хасково?
– Много е вероятно.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=412

Posted by on мар. 30 2006. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.