ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: С ЛЪЖИ И КУХИ ОБЕЩАНИЯ ВЛАСТТА Е КРАТКА

БЪЛГАРСКИТЕ ФИНАНСИ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ БОЛЕН ЧОВЕК

Интервю с писателя Петър Христозов

В новата си книга "ПОДМЯНАТА" казвате, че ГЕРБ не е дясна партия, а хаотичен сбор от службогонци, които водят България към пропаст. И е крайно време на мястото на развличащи се футболисти и мутри да дойдат политици, които не веднъж са се справяли с икономически и финансови кризи. Иван Костов вече даде заявка да ни управлява, но Вие го недолюбвате. Не си ли противоречите?
В редица от политическите си романи съм разобличавал Командира за авторитарната му власт. Но винаги съм писал, че Иван Костов е политик! Нещо повече – истински десен политик. Той не пусна шиптърите в България, въпреки че тайно в Пловдив се срещна с наркотрафиканта Хашим Тачи. И в Брюксел бе единственият български премиер, който потърси сметка на Европейския съюз какво ние даваме и какво получаваме насреща. И то преди да сме член на ЕС. После Иван Костов се самозабрави и потъна в приватизационната корупция. Смени го бившият цар, на когото мнозина повярваха, че ще ни управлява по европейски и спазвайки божата заповед: "Не кради!" Новоизлюпилите се царедворци обаче започнаха да му връщат имоти, земи и гори, които не са негови. Лесно се прави помен с чужда пита. Резултатът бе същият като при Костов – по-малко пари в бюджета. После дадохме доверието си на Тройната коалиция. Властта се разголи като уличница. ГЕРБ и Бойко Борисов я приютиха в Народното събрание и съставиха първото правителство на малцинството. А в този момент на настъпваща криза няма как да минем без политическа коалиция! Като добри търговци обаче, ГЕРБ избраха друг път – закупиха си формации, обречени да умрат. Първо "Атака", днес РЗС. ГЕРБ депозира парите си в няколко банки, но няма най-важното – банка с кадри. Всичките им министри са случайни лаици.

 

Искате да се върне Иван Костов?
Зад Иван Костов няма партия – ДСБ и СДС също са със затихващи функции. Но той може да смени болния Симеон Дянков и ще бъде много по-адекватен. Разбира се, няма да се съгласи и аз напълно го разбирам.

Наистина ли е болен финансовият ни министър?
Съдя по постъпките му. Отиде в Китай да се развлича и … пристигат китайски арендатори. А в същото време реже парите на българските. Че кой му дава зърно, месо и мляко? В конституцията ни е записано, че сме социална държава. И магистрали трябват, но не и за сметка на пенсионните и здравните фондове. Бойко Борисов ни проглуши, че дава за здраве 3 милиарда лева. Защо Дянков не му каже, че в двумилионна Словакия колегата му залага над 10 милиарда евро и пак лекарите им бягат. Бойко Борисов вади от бюджета ни за магистралите, а нашите зърнопроизводители сами си осигуряват парите от Европа!

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КРИЯТ ЛИ СЕ ПАЛЕЖИ НА АВТОМОБИЛИ И ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ВЕРСИЯ ЕКОТЕРОРИЗЪМ

ИВАН ГЕНОВ: СТАТУКВОТО Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В ИЗБОРИ’ 2011

ДОБРО УТРО!Цветозар ЦАКОВ
  

КОЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ЧУЖДЕНКА, КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК В СОФИЯ?

ЗУЗАНА ПИПТОВА: НА СОФИЯ Й ТРЯБВА СТЕНА СРЕЩУ ЦИГАНИТЕ

ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ В РУСЕ С ЛИСТА ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И ПРОГРАМА ЗА МЕСТНИ ИЗБОРИ 2011

МОДЕЛ ОТ СЛОВАКИЯ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ОНБ В СОФИЯ

ОНБ ИЗДИГНА ВТОРА ДАМА В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА ЗА СОФИЯ

АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ИСЛЯМИЗАЦИЯТА Е ГЛАВНАТА ОПАСНОСТ В МОМЕНТА ЗА СВЕТА

ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ ЗАПОЧНАХА ПРИКАЗКА „ТРЕНЧЕВ ИДЕ”

ПРОФ. ГАРАБЕД МИНАСЯН: СЪЩЕСТВУВА ХАОС В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4176

Posted by on дек. 5 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.