ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ПЪРВАТА ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКА СРЕЩА НА БОРИСОВ Е ЗНАКОВА ЗА БЪЛГАРИЯ

Първото посещение на премиера Бойко Борисов бе планирано за Брюксел, а днес той е в Гданск и се среща с Путин. Как ще го коментирате?
Правилно! Седемдесет години от началото на Втората световна война, а това не е само памет, но и урок. Защо Царство България не скъса дипломатическите си отношения със Съветския съюз? Този факт историците ни го заобикалят или нагаждат. Като съюзник на хитлеристка Германия България е победена страна и би следвало да се третира като окупирана. Правителството на Богдан Филов обяди война на Великобритания и САЩ. Пълна глупост довела до разрушителни бомбандировки, с хиляди жертви. И щяхме да бъдем третирани на мирната конференция след войната като сателит на Тристранния пакт. Цар Борис III е бил добър политик. Той не забравя, че от пакта Молотов-Рибентроп България получава Южна Добруджа и не изпраща войски на Източния фронт. Въпреки настояването на Германия част от българските евреи са спасени. По внушение на тогавашното съветско правителство се включваме в последната фаза на Втората световна война и вместо окупирана страна се превърнахме в съюзник на победителите – СССР, САЩ и Великобритания. Ако Бойко Борисов не отидеше в Гданск, щеше да сгреши.

 
Путин ли го подсети?
Не се съмнявам!

Няма ли да се разсъдри Брюксел?
Без подкрепата на Русия, Барозу ще си отиде. Аз виждам ЕНП и партията на Путин Единна Русия като братя-близнаци. Представете си как биха реагирали САЩ, ако изведнъж ЕС и Русия преодолеят противоречията си и заработят заедно…

Ще натиска ли Путин българския премиер за АЕЦ”Белене” и Южен поток?
Завчера в София беше президентът на Туркменистан, обеща ни газ. Да, там има много газ, но по чии тръби ще дойде в България? Бойко Борисов трябва вече да си е направил сметката. Плашат ни с  АЕЦ”Белене”, но за нея е изхарчено повече, отколкото следва да се даде или вземе, за да останем енергиен център на Балканите. Още повече, че тя е стожер и на Националната ни сигурност. Убеден съм, Бойко Борисов знае, че системата за енергийно осигуряване на света, която е утвърдена от Барак Обама фигурира и АЕЦ”Белене”. Как ще минем без Русия, когато тя държи над 70% от енергийните ни ресурси.

Генерал Ваньо Танов затвори границите за контрабандата с петролни продукти и ще даде на страната пари от мита, акцизи и ДДС, които сега получава сивата икономика. Няма ли да се стигне до недостиг на горива?
Всъщност Иван Костов подари на Валентин Златев Нефтохим и се оказа най-големият приятел на Тодор Живков. Бойко Борисов още го спрягат за бодигард на Тато, въпреки че нищо не е получил от него, както и от бившия цар. Днес Лукойл е по-мощен от Газпром. И произвежда всичко, че и много повече от необходимото на България. Значи отвсякъде на Русия сме задължени. И в този капан отдавна ни е вкарал Лукойл.

 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МОХАМЕД ЩЕ Е ВАШИЯТ НОВ СЪСЕД

ЕВРОПЕЙСКИЯ БИГ БРАДЪР ИСКА ДА ВИ НАБЛЮДАВА ОЩЕ ПО-ОТБЛИЗО

ТИГРОВИ КОМАРИ НАПАДНАХА ФРАНЦИЯ

ИДВА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

ДА АМА НЕ. ТУКА Е БЪЛГАРИЯ !

ИЛИЯНА ЙОТОВА: ДО 2 г. СЪСЕДИТЕ В ЕДИН БЛОК ЩЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ТОК ОТ РАЗЛИЧНИ ДРУЖЕСТВА

ДОБРОВОЛНАТА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НА МЪЖЕ ПРОЦЪФТЯВА В КРИЗАТА

ПРИЗРАК БРОДИ ИЗ ЕВРОПА

ПОВЕЧЕ ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ ДО 2010 ГОДИНА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2477

Posted by on сеп. 1 2009. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.