Петър Христозов: Предлагам БСП да се слее с ДПС

НЕ СА ТАЙНА ДРЯЗГИТЕ МЕЖДУ ГЕНЕРАЛИТЕ ИЛИЕВ И ПЕТРОВ
 БЪДЕЩЕТО Е НА КАСИМ ДАЛ, КАЗВА ОЩЕ ПИСАТЕЛЯ ПРЕД OBSHTESTVO.NET

Петър Христозов, писател Едно интервю на  Корнелия Какаду

Излиза на пазарът най-новата Ви книга „Писмо от разстреляния”, готов сте и със следващата „Следователят”. Не се ли уморявате от това темпо?
Луд умора няма. Бързам, защото някой трябва да бие камбаната. Не виждате ли, че истината се премълчава, иска им се да я забравят? Или я подменят с незначителни, а ефектни събития. Проблемите на България се превръщат в шоу. Настъпват решителни избори и ни засипват с обещания, които всъщност ни удрят с нови данъци. Доколкото са ни останали политици, те се страхуват да кажат истината, а управляващата коалиция лъже, грижи се единствено за себе си. На улицата падат разстреляни, а продължаваме да плащаме на призраци, каквато е поредната комисия по разкриване на досиетата. Това е да оставиш стъпка в морето и мутрите ни се смеят. Никой не обръща внимание на думите на генерал Ваньо Танов: „Подавам оставка, защото службите ни са демотивирани. Стигнем ли до върховете на властта, някой ни удря по ръцете.” Един доказан търговец с партийното доверие ( случаят с Корнелия Нинова и удържимия й възход), какъвто е Румен Овчаров, си позволи да блъсне в гръб Божидар Димитров! На такава ли да разчитаме?

Докъде стигна епичната ви битка с  шефа на митниците Асен Асенов и зам.-министъра  на финансите Георги Кадиев? Май тече разследване в митниците за няколко десетки корумпирани!
Всичко е пари! Овчаров, Кадиев и Асенов плащат и продължават да стърчат, акули. Да му мислят дребните риби. Хищниците се хранят и с мърша понякога; за да не ги вземат за гарвани и лешояди се преобличат на политици. Защо и кой се страхува от националната агенция за сигурност (НAС)? Чуйте ги и ето ви съратниците на организираната престъпност във властта. Всъщност всяка от националните служби за сигурност – НРС, НСС, НСБОП, даже и НСлС са изчерпали възможностите си, всяка е едно самостоятелно МВР. А МВР трябва да е само на полицията и на пожарната. Не са тайна дрязгите между генералите Илиев и Петров? За да се преборим успешно с корупцията, трябва да обърнем поглед в миналото.  Партиите на власт всъщност раждат корупцията! А чиновниците в управлението на държавата отдавна надвишават броя на войниците ни.  И това е известно на Европейския съюз.

Бавят ли Народното събрание и правителството  създаването на НАС според Вас? Няма ли тази обща агенция да създаде нова бюрокрация?
С тройната коалиция и това и правителство, НАС няма да стане. Неминуеми са нови парламентарни избори. Но да не си въобразяваме, че тази власт сама ще си отиде. В нея е един зъл гений – Ахмед Доган! Той е безспорен политик и държи силен коз. Вълк в кошарата, а овцете са си овце. Липсва ни национално достойнство! С кого не е направил Доган още коалиция?  И в тези негови коалиции, Ахмед първо залага капана си да унищожи коалиционните си партньори. Просто, защото нямаме по-силна партия от етническото ДПС. Да не разчитаме на ЕС, той и там се намърда! Е, господа от президентството, ГЕРБ и АТАКА, как ще го елиминирате?  Само с волята на българите! Отиваме на избори, каквито и да са, и гласуваме със съзнанието – ДПС да бъде победено!

Не Ви ли е страх да изкарвате подобни неща?
От какво? Аз съм достатъчно възрастен човек. А книгите ми са отдавна навсякъде. И продължават да се четат. Сталин наредил да бъде убит и полският писател Бруно Ясенски и той изчезва. Но в книгата му „Заговорът на равнодушните” е казал: „Не се страхувай от враговете си. В най-лошия случай те ще те убият. Не се страхувай от приятелите си.  Могат да те предадат. Страхувай се от равнодушните! С мълчаливото си съгласие те позволяват на приятелите да предават, а на враговете да убиват. „Бях половин век професионален военен шпионин. Считам за колеги журналистите и лекарите. Мръсен занаят, но полезен. Информацията е на.драгоценната стока. Предупреждава, снема диагнозата и намалява жертвите.  Работил съм в сътрудничество с руснаци, но не КГБ, а ЦРУ при ГЩ на СА, с французи в „Дефанс насионал”, с американци – ЦРУ, с йезуити във Ватикана и с ционисти в Мосад. Хора като всички нас. Правят анализи, но решенията ги вземат политиците. Казват, че ДПС и НДСВ са парии от един човек. Не е вярно! Ако беше така, премахваш лидера и се свършва. А на мен ми се струва, че все пак българските партии, че и движения са много. И сякаш отново ще върнем на двуполюсния модел, както е във Великобритания и САШ. В края на краищата партиите би трябвало да защитават интересите на хората. Рони Рейгън стана президент на 69 години, още в началото се опитаха да го убият, а управлява дълго. Янките гласуват с чековите си книжки. А той напълни сметките им. И унищожи СССР без да изстреля една ракета  с ядрен заряд, сломи Империята на злото икономически. А му се смееха, че е некадърен актьор с грозно лице.

Вижданията ви за политиката ни днес?
Може да ви се стори несериозно, но предлагам БСП да се слее с ДПС. Те и сега си приличат, една без друга не могат, а и парите им са общи. Столетницата отново ще стане „железна”. Не случайно Тато и Доган си пиеха кафето заедно. Могат да приобщят остатъците от НДСВ, СДС, ДСБ и тъй нататък, кърмилницата им е обща – Държавна сигурност. Останалите ги няма. Тогава остава да се прегърнат ГЕРБ и АТАКА. На тях им харесва пък дясната боя.  Така да бъде. А в правителството трябва да влизат само експерти! Разбирате ли, на нас ни липсва икономика. Тя определя политиката. Иначе ще продължим да живеем назаем.

Как виждате развитието на Бойко Борисов и АТАКА?
Сложно. И двамата с Волен Сидеров трябва да станат политици. По-напред е генералът. Най-вече с парите. Но виждаш ли как ги удари тройната коалиция? Длъжни са да отвърнат достойно! В тях е козът на българското, но без крайности. Усеща се промяната. Волен Сидеров трябва да бъде крайно предпазлив със Слави Бинев, защото е на негова издръжка. И стига издънки с дебелия полуадвокат, забравих му името. А има картонче! Няма власт без пари. Но по възможност – чисти. А нишата на АТАКА в политиката е обхватна и силна. Докато тази на генерала е неясна, съвсем не се шегувам.

Къде да отиде Сергей Станишев?
На стаж. Но не при Румен Овчаров и Явор Капитанов! Бащата на Явор бе генерал. Познавах го. И книга бих написал. Станишев не е без бъдеще, както се случи с Жан Виденов. Започва да си показва редките зъби. И все по-малко да слуша. Активът на баща му е голям. Димитър Станишев, само като секретар на ЦК на БКП, единствен се решава да каже на Тодор Живков в 8 и 20 часа на 10 ноември 1989 г.: „Нямате друг ход, другарю Живков, освен да си подадете оставката!” Дори генерал-полковник Григор Шопов не е посмял.

Царят изглежда изживява лебедовата си песен, а Ахмед Доган?
Не знам българите дали ще простят на Симеон Втори още веднъж. Ужасът с имотите му едва сега започва. Ако не го убият, Сокола да влезе по паричен дял сред богатите във Висшия съвет на БСП. Това е, което знам. Бъдещето е на Касим Дал. Наричат го Обезкостителя. И въобще цялата ситуация в България би могла да се обобщи с едно възклицание на баба ми Василиса: „Ни срама, ни очи!”.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=495

Posted by on авг. 2 2007. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.