ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ПАМЕТНИК ЛИ Е БОЙКО БОРИСОВ?

Предсказахте промени в правителството, а то и ГЕРБ изглеждат непоклатими. Уверено декларират победа и в президентските, и в местните избори. В Европейския съюз премиерът обеща подкрепа за гърците,включително и финансова, а те, въпреки кризата, живеят много по-добре от нас. Какво ни очаква?
 Има една стара руска песен: "Есть на Волге утьос". На такава паметна скала иска да прилича Бойко Борисов. Чувства се свободен и въодушевен сред обикновените хора, но все по-често си изпуска нервите. Цветан Цветанов демонстрира увереност, че ГЕРБ ще спечели изборите, но на все повече хора става ясно, че единственият начин това да стане е новият президент на Република България да се казва Бойко Борисов. Няма друг печеливш ход за ГЕРБ. А и на генерала по би му прилягало. И повечето от кметовете на големите градове няма да са от ГЕРБ. В Народното събрание управляващи и опозиция не искат предсрочни парламентарни избори. Значи, ще следва второ правителство на ГЕРБ.  Аз мисля, че за доброто на България то трябва да се оглави от Кристалина Георгиева – човек с авторитет в Европа. Стига са гледали на нас като на тъмни балкански субекти. Тогава ще стане възможно и елегантното отстраняване на двамата вицепремиери Цветанов и Дянков. Само така Бойко Борисов и ние ще се отървем от тях и неадекватните им действия. Това е единственият начин България да тръгне напред.

За да стане това, на ГЕРБ му трябва подкрепа в Народното Събрание...

Ще го подкрепят БСП и ДПС. Сините, Иван Костов, Атака и РЗС ще останат в опозиция.

А отношението на ЕС, САЩ и Русия?
За тях важни са парите. А българите ще си отдъхнат с възраждането на икономиката. Ще получат социалните придобивки, които чакат от години, ще се увеличат доходите, ще намалее скъпотията. Бойко Борисов се прави, че не вижда колко по-зле сме от гърците, как държавата ни бавно, но сигурно затъва под негова команда. Това е поведение на паметник. А както е известно, българите местят и унищожават всичко, което им напомня миналото. Вече на всички е ясно, че Борисов не е жив богатир, който си чупва залък от питата на народа, защото го набутва насила в устата на даруващите го, за да не го отровят.
Грозно и жалко е това му поведение сред хората, които са му повярвали. Той поиска и от пожарникар го направиха генерал от полицията. После поиска още една звезда. Дадоха му и нея. Сега остава да бъде върховен главнокомандващ. Нищо, че нямаме войска. Той ще е само поредният паметник, който ще захвърлим и забравим. Но на Бойко едва ли му пука, защото е убеден, че българите са лош човешки материал и с тях трябва да се държи като с кучета.


 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

БОЙКО МАРИНКОВ: В ТУРЦИЯ Е НАЛИЦЕ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА КОНФИГУРАЦИЯ

ВАСИЛ ПЕНЕВ: РОДНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ СЕ ПОДИГРАВАТ СЪС САМИТЕ СЕБЕ СИ

ВЪЗМОЖНО Е ВСЕКИ ТРЕТИ ПОТРЕБИТЕЛ В ИНТЕРНЕТ ДА Е ПРИХВАНАТ ОТ МВР

ЯНАКИ СТОИЛОВ И МЕГЛЕНА КУНЕВА ЦЕПЯТ БСП НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

МАРИ ЛЬО ПЕН: ИНТЕРЕСИТЕ НА ФРАНЦИЯ В ГОЛЯМА ЕВРОПА НАЙ-ВЕЧЕ ВКЛЮЧВАТ ПАРТНЬОРСТВО С РУСИЯ

МИЛКО СИРАКОВ: БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА МНОГО ЛИБЕРАЛНА СТРАНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА АБОРТИТЕ

РЕЖИМЪТ НА КАДАФИ ПУСНА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ОТ АФРИКА КЪМ ЕВРОПА

ВАСИЛ ФИЛИПОВ: НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА

ДИЗЕЛЪТ В БЪЛГАРИЯ РЕКОРДНО СКЪП – В ЕВРОПА ПО-ЕВТИН

ЦЕНИ НА НАЙ-МАСОВИЯ БЕНЗИН 95 В СТРАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ГЕРБ, БСП И АТАКА НАЙ-НАКРАЯ СЕ СЕТИХА

БОЙКО БОРИСОВ: НАТИСКЪТ НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА МОЖЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ДА НИ ОГЪНЕ

БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ЗАПЛАШЕНА ОТ ЕМИГРАНТСКИ НАТИСК

НИКОЛА САРКОЗИ: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

БРИТАНСКИЯТ ПРЕМИЕР ДЕЙВИД КАМЕРЪН: МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ СЕ ПРОВАЛИ

КАРЛ БИЛТ: СЕВЕРНА АФРИКА Е ИЗПРАВЕНА ПРЕД ДЕМОГРАФСКО ЦУНАМИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3962

Posted by on юли 2 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.