ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КОНЯТ МИТИНИЦИ Е УМОРЕН, А ЕЗДАЧИТЕ?

ДЕБЕЛИЯТ ОТ СРС-ТАТА, НЕ Е АСЕН АСЕНОВ, А ЗАПАЛКАТА НЕ Е РУМЕН ПЕТКОВ, КАЗВА ОЩЕ ПИСАТЕЛЯТ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ В ЕДИН МАТЕРИАЛ НАСИТЕН С МНОГО КОНКРЕТНИ ФАКТИ И ИМЕНА ЗА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА И ПРЕСТЪПНА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ.

Бедната и слаба държава се храни от контрабандата, чиновниците й от нейната корупция. Прабългарите са имали 2 вида коне – бойни и работни. Дедите ни, които първи са създали империя, въвеждат и кастрирането на конете. На всеки 5 години. Бойният кон е обучен да убива. Тъпче, хапе и разкъсва. Работният прескача паднал човек.  В политиката на България отдавна липсват бойни коне и хиените ни ръфат отвсякъде, дори се самоизяждаме. Но вече сме външна граница на ЕС и повече е нетърпимо.

Дълго Румен Петков ще се пита защо си отиде безславно, след като бе най-силният вътрешен министър на прехода. Отговорът е, че реши да си отмъсти на офицер от службите на прикритие, който доста години диша във врата му.

А как постъпва професионалиста? Бойко Борисов и Алексей Петров се стреляха, но генерал Борисов замълча легендата на Петров. Дебелият от СРС-тата, които разкриха полк. Иванов от ГДБОП не е Асен Асенов, а небезивестният Димитър Толев. Запалката не е Румен Петков, а Валентин Петров.

Защо падна от власт Иван Костов? Има нещастието да назначи Муравей Радве за финансов министър, а не Красимир Ангарски. И Мравката постави послущният Васил Киров за финансов разузнавач.

Сбърка ли премиерът с изваждането на стария боен кон Христо Кулишев? Може само да спечели. Не далаверите в митниците с чуждо карго, източването на ДДС и вдигната бариера удрят в кръста бюджета на България. От тях печелят контрабандистите и митничарите, а губят гражданите. Чифт дрехи и обувки за стотинки, а ни ги продават за няколко десетолевки. Голямата игра в милиарди се прави на входната станция Исакчи в Украйна и пристанището Дружба край Бургас с постъпването на природния газ и нефта. Те не се мерят! Колкото ни кажат руснаците. А имахме един юрист, вечем зам-началник на ГУ”Митници”, Марин Тетевенски се казваше, Бог да го прости. Чрез Христо Кушлев този българин въведе акциз върху газа и нефта, настояваше за наше измерване. И още Кулишев знае и е в състояние да върне хиляда цистерни от Сърбия, с които нарушавахме ембаргото над бивша Югославия.

Не се убиват уморените бойни коне. И хвала на Бойко Борисов, че съблече голи завинаги играчите на карти върху една яхта край Монако през 2003 година. Било отмъщение, казва днес Милен Велчев, че пръв искал да затвори безмитните магазини. Глупости! А откъде забогатяха с брат си Георги? Никой не може да ме обвини в любов към Бойко Борисов, доказал съм го в книгите ми. Но той е смелчагата, който като главен секретар на МВР повдигна пръв мръсната и тежка завеса на корупцията, контрабандата и прането на пари в ужасяващи размери.Но в България е трудно да се докаже и лесно да се премълчи. В друга бяла страна валят оставки, намесва се прокуратурата. Кадрите са неумолими. Финансовият министър Милен Велчев играе карти с контрабандист „номер едно” Иван Тодоров – Доктора. Явява се Спас Русев. Човекът – българин, който източи десетки милиони за себе си от продажбата зад граница на чуждестранните помощи в зората на новата, българска демокрация. Днес медиите с умиление го интервюират в къщата му до Операта, колко е аристократ и ценител на изкуството? Генерал Бойко Борисов душеше и по следата Петър Петров – Амигоса, перач на мръсни милиони и връзката му е генерал Васил Василев, чийто доведен или заварен брат работи в митница Калотина години заедно с Пингвина – Иван Кожухаров, дясна ръка на Асен Асенов. „Уморил” се е завалият да раздава от „свойте” пари на тези, които върло го защитават, като Георги Кадиев и „съветника” на Народното събрание генерал Васко Василев. Та тук е заровено кучето. И не вече Асен Асенов, а министрите на финансите: Муравей Радев и Милен Велчев. Нарочно пропускам Пламен Орешарски, но не му прощавам кръпката Христо Кулишев, наредено му е. При пловдивското ТРЗ Муравей Радев, той не е никакъв финансист, за разлика от Милен Велчев и Пламен Орешарски, стана свръх богат Косю Самоковеца, приемник на Веселин Балевски. А при Милен Велчев Иван Тодоров – Доктора. Няма контрабанда, без покровителство свише! Както и най – слабата  и бедна държава е в състояние да се справи с най – мощната и богата организирана престъпност! Проблемът е, че днешната ни власт не го иска. И като капак за трети път в ГУ „Митници” се появява Христо Кулишев, човек наистина за пенсия и уморен. Е, господин премиер, това съчинение ли е? Ако България милее за коня „Митници”, то би го успешно обяздил финансовият разузнавач Людмил Анастасов. Това не отпада огромната отговорност на финансовия министър! А ДАНС да бръкне по – дълбоко. Милен Велчев и Красимир Катев, който сега е при Цветелина Бориславова Карагьозова, доста спечелиха от превъртането  на външния ни дълг. Но това не е достатъчно.

 В Русия на Путин непрекъснато питат: „От куда деньги?” И си отговарят: „Милиардите на Роман Абрамович са си на Русия, държавата ни стана световен инвеститор. Той само лично ползва даденото му. Никой не е отнесъл съкровищата, върху които стои със себе си в гроба. Но вижте, Березовски е откраднал. И ще го съдим до край!” Това изглежда справедливо. И се отнася до „нашият” Ахмед Доган. Няма нищичко лично негово от сараите до яхтата „му”. „Манхатън 66”, купена за 2,3 милиона евро наскоро. А на страната на Березовски от Лондон трябва да застанат т.н. Симеон Втори и братята Милен и Георги Велчеви. И сие с Красимир Катев и такъв българин от Лондон като „ценителя на изкуството” Спас Русев. Извинявайте, ако съм прекалил! Сам съм и без депутатски имунитет.


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

МУНИР БОКЧАРИ: В ТУНИС МЛАДИТЕ ХОРА СА ПРИСТРАСТЕНИ КЪМ НАРГИЛЕТО

ПЕТЪР СТОЯНОВ: КОРУПЦИЯ ИМА ТАМ, КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА Е ПОСРЕДНИК

РУМЕН ПЕТКОВ: НАВСЯКЪДЕ НИ ПОСРЕЩАТ ПЪЛНИ ЗАЛИ И ХОРАТА МЕ ПРИЕМАТ НОРМАЛНО

 

КОЙ ГЛЕДА МНОГО ФИЛМИ?

 

ЕДВИН СУГАРЕВ: РОЛЯТА НА ПЪРВАНОВ НАМАЛЯВА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1140

Posted by on юни 3 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.