ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КОГО КРИЯТ ЗАД МУЛЕТАТА КУЙОВИЧ И БУЯНОВИЧ?


СЕДМИЦА ПРЕДИ ДА ЗАПАЛЯТ ВЛАКА „СОФИЯ – КАРДАМ” ФБР Е ПРЕДУПРЕДИЛО РУМЕН ПЕТКОВ, ЧЕ ЩЕ ИМА СЕРИЯ ЖЕЛЕЗОПЪТНИ КАТАСТРОФИ

Интервю на obshtestvo.netПризнахме Косово, а преди месец ни казахте, че независимостта му е рожба на див национализъм. Кой и защо сбърка?

В политическите си романи се уморих да пиша, че Третата българска държава няма външна политика. От Батенберг и Фердинанд, през Борис Трети и Тодор Живков до днес. Историците ни се преструват или направо лъжат. Това е парадокс за демокрацията – при наличието на Европейски съюз да се създават нови, че и независими държавници, колкото Княжество Монако? Но не е абсурд, че САЩ могат да загубят цял щат в полза на Мексико, Бавария да стане турска провинция, Кърджалийски окръг и Лудогорието също. Заразително! Борим се уж с войстващия ислямизъм, а агресивната му дъга вече е над Мюнхен.

Не ни ли натискат и заплашват?

Медиите премълчават или мачкат информацията. Седмица преди да запалят влака „София – Кардам” ФБР предупреждава министър Румен Петков, че ще има серия железопътни катастрофи. И те се извършиха. После го извикаха във Вашингтон, но не да го награждават. А абсолютно никой не изнесе в публичното пространство, че по време на извършените терористични действия сред пътниците не е издаден билет на нито един мюсюлманин. Предупреждението не е само за тях, а и към правителството, което се колебае да признае Косово.

Разполагате с проникваща информация, какво става в МВР?

Ужасяваща корупция сред кадрите и страшна наглост на политическото ръководство. Това само при Сталин и Хитлер го е имало. Искам дебело да подчертая: Истинските професионалисти са чисти и честни служители! Но 19 години в МВР работят доказани престъпници. Защо? Крадците плащат на полицаи, магистрати и политици. По – зле сме от Азия, Африка и Латинска Америка. От Тодор Живков насам, България продължава да се издържа от контрабандата. Кого криете, господа, зад мулетата Куйович и Буянович? А деморализирате отличните си професионалисти. Готови сте тях да осъдите срещу жалките наркотрафиканти, които рано или късно ще бъдат убити от конкурентите им. Нужна е спешна, оперативна намеса в работата на Румен Петков и Валентин Петров от премиера и главния прокурор, ако това правителство иска да оцелее, а БСП да не се слее с ДПС. Недостойно е да сочиш с пръст офицерите си, че са за ареста, когато един заместник – министър на външните работи прави далаверите си под две имена – българско и търско. И щеше да продължи да ги прави, ако не бяха журналистите. Е, това не е вече държава!

Отправяте конкретни обвинения, не се ли страхувате?

Не съм на служба, за да ми искат оставката, осъдят и разстрелят. Поставил съм се в интерес на истината. Българското общество отдавна се плаши от такива, които изброих. Питайте в Пловдив кой е Лимона. Защо днес Георги Гергов и Ветко Абаджиев се наричат хотелиери, а вчера се занимаваха със спирт и друга неразрешена от закона дейност. И следва въпросът кой ги е покровителствал. Нямало корупция в МВР и по високите етажи на властта? Всяко хлапе ще ви отговори от къде са им парите. Но никой не ги пита. Уж спецченгето и зам. – директор на ГДБОП Иван Иванов е вече в белезници и на разположение на следствието. Но чия дясна ръка бе? На Валентин Петров. А главният секретар е дясна и лява ръка на министъра. Къде са главният прокурор, премиерът и президентът? Ако сме правова държава, тези хора трябва да се отстранят от службата до осъждането им! А те лъжат, мажат и ни се карат. Това е страшно! Бившият зам. – министър на финансите Георги Кадиев и настоящият финансов министър Пламен Орешарски, без капчица срам признават, че фалшивите бандероли за спирт растат, пари не се перат, а митниците носят само приходи за републиката. Чие е финансовото разузнаване? Разбира се, че в услугата на контрабандистите, които пълнят черните партийни каси. Нямало доказателства. Смях в залата. Половинмилионен Пловдив знае и си шепне на ушенце за „Бермудския триъгълник” – Росен Димов, главите на областната полиция и „бизнесмените” на организираната престъпност, които източват не само пловдивската икономика и финанси. Събираме пари за болни хора и нещастни дечица с милиони чрез телекомуникациите. В САЩ Бил Гейтс раздава милиарди за милосърдие по цял свят. А нашия министър на държавната администрация Николайчо Василев му дава стотици милиони за несвършена работа. Това не е ли корупция. Освободиха башмитничаря Димитър Толев с щедро обезщетение. И той ходи да се преглежда има ли рак в САЩ, когато у нас това се прави по здравноосигурителната каса. И този човек трябва да се разследва и осъди като чужд шпионин, подал ръка на Иван Тодоров – Доктора, но всичко се премълчава, нямало факти. От небето ли падат богатствата? Например на Ахмед Демир Доган, който продължава да ни учи като бащица, а тегли от бюджета милиони за селото си, в което живеят до 200 човека.

Обществото ни знае за генезиса на контрабандата и корупцията в България, но не вижда края им, вие представяте ли си го?

Някои лекари казват: „Няма болести, има болни хора.” Гражданските общества чрез избори подменят цялата се власт. Оказва се, че това не е достатъчно. Защото при магистратите и специалните служби мандатността е много продължителна, почти наследствена. На ЦРУ бе известно, че Нориега е наркотрафикант. Но той му плащаше. Демокрацията го направи президент на Панама. И когато врящата тенджера с отровите преля, САЩ чрез война го арестуваха и хвърлиха в затвора. А френското разузнаване го засне в приятна компания на плажа край Ница. И все пак фактът направи впечатление на публиката. Колкото всяко интервю за скандал. А аз го оставих в книгите си. Писал съм и за Хашим Тачи. Не утре, а още днес центърът на наркотрафика за Европа и САЩ е в Косово. Андрей Луканов организира производството на синтетична – мека, дрога или амфетамини за САЩ, но те му отказаха. Тодор Живков чрез кюрдите Фатик насочи каптагона в Близкия изток, защото ислямът забранява твърдата дрога. Иван Костов пък с помощта на сърбите и турците продължи зарибяването на мюсюлманите. Това са пари, твърде много пари при вдигната бариера на митниците. ОЛАФ отдавна работи, поне да се намали ефектът от контрабандата и корупцията. ДАНС започна успешно.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=910

Posted by on мар. 25 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.