ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ И ЗАЩО ГРЪМНА ЕМИЛ КЮЛЕВ?

Издадохте още четири романа. За разлика от политиците, осветихте корупцията във високите eтажи на властта. Предсказахте скандалите в МВР и ДАНС, както и разголването на мита за харизмата на Доган. Какво още ви вълнува?

Набедените за български държавници не могат да проумеят, че САЩ и Русия се разбират, и блюдолизничат на кой от господарите си повече да подвият гръб. Иван Костов щеше да доставя нефт и газ от Норвегия, сега пък Петър Димитров ще ни набавя газ от Египет. Малоумни ли са? САЩ не ги интересува от кого ни е газът и петролът. Измислиха си „Набуко”. Но не е музиката на Верди, а фалшив акорд. Гръмна и момчешкото поведение на Валентин Златев да намеси руската „Лукойл” в политиката. Трябваше да уволни Диана Дамянова, а не да се занимава с агент Алберт. Журналистът знае как да се пазари.
   Орденът на Батков е всъщност за Чорни. А знаете ли кой и защо гръмна Емил Кюлев? Добре е ДАНС да се занимава с акцизите и митата на „Лукойл”, но още по-важно е да се поинтересува от свободните пари на назначения бизнесмен в Цюрих. Те не са малко –  15 млн. долара. Струват си, както и животът му, за да не последва Емил Кюлев.
Как си представя премиерът Станишев, че ще организира Световен енергиен форум в София? Това е игра на САЩ – искат само да дразнят Русия, Путин. Да вървиш срещу Русия заради някакво си неродено „Набуко” е все едно да си правиш харакири. „Южен поток” може да мине отвсякъде, но България ще остане с пръст в устата.
Какво е вашето отношение към ислямизма, ще се строи ли нова джамия в София?
Сигурно. Най-голямата е край Мюнхен. От Иван Костов до Бойко Борисов ние следваме примера на Германия. Но си оставаме невежи за историята на религиите, борбата помежду им, за парите, с които разполагат, и кого подкрепят в политиката. Вторият център за финансиране на ислямския фундаментализъм и тероризъм, след САЩ, е Ватиканът.
Ватиканът финансира мюсюлманите?
Юдеизмът създава христианството, после исляма – най-младата религия. Рим и Константинопол си поделят християнството на католицизъм и православие. Но докато при западното христианство водещ принцип е папо-цезаризмът и то започва да управлява държавите и кралете им, източното изпада в мистицизъм и все повече обеднява, не печели, а се моли. „Върхът” на развитието му е богомилството, ересите, безмълвния протест. Католиците организират инквизицията, преследването и шпионажа, вартоломеевите нощи и вземат цялата власт. В края на 20 години на миналия век Светият отец, наместникът на господа бога тук, на земята, вече си има своя държава и … една от най-богатите банки в света. Разузнаването на Ватикана е по- мощно от КГБ и ЦРУ. Най-върлият враг на ортодоксалната вяра – католицизма, е протестантството. То създаде САЩ – страната на неограничените възможности, а тя от своя страна – изкуствената държава Израел. Днес папата подкрепя Турция за влизането й в ЕС, колкото и парадоксално да ви се струва. Правим мили очи на косоварите, но те не са албанци, а чисти потурнаци сърби. Това в Русия го знаят и затова гледат да ни заобиколят. Мостът Видин-Калафат по същество става излишен, местен, само между нас и Румъния. А питат защо ни спират 220 млн. евро? Това са пари за път номер 4 и 8. Турция настъпва към ЕС, освен в НАТО, ще я видим и там, но и тя ще ни заобиколи. Отворете си очите: Най-кредитирани в България са картофопроизводителите в Момчиловци – Родопите, и католиците в Раковски.
Защо не ни върви в ЕС?
Нямаме външна политика, въпреки че трима министри я мътят върху развалени яйца. Еврокомисарят за защита на потребителите е наш, а българите сме най-обезправените потребители. Да не говорим за евродепутатите ни. Българи, огледайте се хубаво догодина кого изпращате в Европарламента, днес там ни се смеят! Българи работят срещу България. И във вътрешната политика сме същите. Лекарите, учителите и полицаите са в пропорция 1:1, а чиновниците – двойно повече. Направихме дори Министерство на държавната администрация, за да има кресло за още един политически гном, извървял пътя от комунист-социалист до княжески и царски блюдолизник.
Как виждате бъдещето на ГЕРБ?
За сега партия няма, има само Бойко Борисов. Единстеният му правилен политически ход е, че ГЕРБ се записа в ЕНП. (Впрочем партията на Путин „Единна Русия” е с много сходни идеи до тази дясна европейска формация.) Обаче Тодор Живков не правеше секретарката си политик.
А накъде върви светът в икономическата криза?
Към Китай. Нашите управници трябва най-после да станат прагматици. Икономическите интереси са по-важни от снизходителното потупване по рамото. Да не забравяме, че енергията ни идва от Русия. И Европа няма друг вариант. В политиката не се казва: никога и няма. Винаги има възможност! Въпросът е кой може да я реализира.
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5:   
 
ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ДРАШКОВ ИСКАЛ ДА МЕ СЪДИ!

НИКОЛАЙ ЙОНКОВ ПОСРЕЩАЛ ЮРГЕН РОТ В ХОТЕЛИТЕ СИ В РУСЕ И ШУМЕН

ВАНЬО ТАНОВ E СРЕД ОСНОВНИТЕ ИНФОРМАТОРИ НА ЮРГЕН РОТ

ЗАВРЪЩА ЛИ СЕ ГЕНЕРАЛ СТРАХ?

ТИХОМИР БЕЗЛОВ: ВЛИЗАМЕ В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1819

Posted by on дек. 17 2008. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.