ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА БУЛГАРТАБАК, ВРЪЗКАТА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ – ЯНЕ ЯНЕВ И ОТВЛИЧАНИЯТА

ЕКСКЛУЗИНО ИНТЕРВЮ НА ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ СПЕЦИАЛНО ЗА ОБЩЕСТВО.НЕТ
 

Какви са новостите в контрабандата с цигари днес?
Бедната и слаба държава се храни от контрабандата. След Христо Лачев и Корнелия Нинова сега Булгартабак се управлява от тройката: Георги Костов, Александър Манолев и Иван Биларев. За първи път в Общество.нет изнесох, че Иван Биларев е обвързан в корупционни схеми чрез Хърватска до Косово и Албания. Кой го издаде? Обикновено, който плаща, а е недоволен. И неговото име е на косовара Джавдет Бая. Той влиза в България, когато си поиска, с джип, в който носи подкупа си в брой, в особено големи размери. Не се разплаща директно с Иван Биларев, а чрез служител в Булгартабак, който господин Бая нарича Танко или Ценко, чиято фамилия е на Ш, но Джевдет не може да я изрече. По-нататък играта е следната: зад Иван Биларев стои небезизвестният бивш шеф на Булгартабак и клиент на следствието Христо Лачев. А, Александър Манолев се хвали, че е човек на вицепремиера и шеф на МВР – Цветан Цветанов. Косоварът Джавдет Бая изнася цигарите „Престиж” и „Ева” без бандерол в Черна гора, която е безмитна зона. После в празни цистерни (минимум по 200 мастербокса на курс) тези цигари се връщат в Гюешево, тоест влизат отново в България за черния пазар. А, се върши и още една далавера. Джавдет Бая фиктивно уж изнася повече цигари, а те остават в България. Пак за черния пазар. При това не е платено нито ДДС, нито акциз. Цигарите (тютюна) се улавят от скенера. Ако имаме действително действащи мобилни групи, играта с пренасящите ги,уж празни, цистерни от Черна гора до Гюешево, веднага могат да се открият. Тези две марки цигари по схемата на Иван Биларев се изнасят в Ирак и други арабски страни, където много се търсят.

Казахте, преди време, пред Общество.нет, че Николай Бареков е уволнен за корупция. Така ли е според вас?
Той сам се е хвалил в приятелски кръг в Пловдив, че получил от братя Галеви 200 хил. лева. Както и, че Яне Янев му е платил 100 хил. лева, за да обвини в корупция кмета на Хасково – Георги Иванов, преди изборите. Такава е играта на Яне Янев и на други места чрез Бареков. Повтарям отново пред Вас: Няма обвинение на РЗС, което да е подкрепено с годно доказателсто. Поименно ви изброих далаверите в Сандански.

Допускате ли, че с отвличаният на богати и известни личности се перат мръсни пари, както и да се крият от задължения?

Това е стара американска практика. Става и у нас. Още събирам материали, но ще ви запозная поименно следващия път пред Общество.нет.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

СЪС СТАРИТЕ КУРТИЗАНКИ, АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ” СИ ОСТАВА СЪЩИЯ БАРДАК ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕБЕЛИЯ И ЦАЙСА

ЕДИН „ФАШИСТ” БРОДИ ИЗ МИТНИЦИТЕ

ПИСАТЕЛЯT ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: БОЙКО БОРИСОВ ВСЪЩНОСТ СИ Е САМ

35.6 МИЛИОНА ЕВРО СТРУВАТ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ОТИВАЩИТЕ СИ ЕВРОКОМИСАРИ

ATTENTION, PLEASE….! ИЛИ МАЛКО ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ОТ ДЯСНО…

ВЪЛЦИ ЩЕ ПАЗЯТ СТАДОТО НА МИТНИЦИТЕ

НЕИЗКАЗАНО ОКОЛО И СЛЕД 10 НОЕМВРИ 1989

СКАНДАЛЕН СПИСЪК НА МАГИСТРАТИТЕ КООРДИНИРАНИ ОТ 27 ГОДИШНИЯ КРАСЬО ЧЕРНИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2788

Posted by on дек. 14 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24814 лв
 CHF =  1.72502 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18346 лв
100  RUB =  2.5461 лв
 USD =  1.717 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.