ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ СДАДЕ ВЛАСТТА?

Petar HristozovИнтервю с писателя Петър Христозов

 Защо Бойко Борисов си подаде оставката?

С една дума – от страх! Забележете, нито една медия – електронна или печатна, не отрази паниката му. Тя е сравнима само с падението. Казват, че в България медиите са  прозрачни и свободни.  Не само не са, но и журналистите в  по-голямата си част са слаби анализатори и обикновено търчат след събитията. Бунтът на народа отново ги завари неподготвени. Както навремето  Бойко Станкушев, Валерия Велева и Асен Агов бяха приети за членове на БКП на 8 ноември 1989 г. в партийната организация на Националната телевизия и след това  месеци книжките им се подмятаха по кабинетите, защото вече не ги искаха, така сега други нашумели имена се  присъединиха към агитката на Борисов, дни преди да падне. Парите са си пари, но трябва и малко акъл, и много морал, когато се изживяваш като виден анализатор на обществените процеси. Но това е смешната страна от близкото ни минало. Не е важна и героичната поза „ала Наполеон”, която зае полицейският генерал на стълбите на Парламента, за да го приветстват прасетата от Враца, доведени от неговия кучкар. Важното е, че политиците ни се страхуват от народа. Часове преди официалната церемония за 140-годишнитата от обесването на Васил Левски гражданите бяха прокарвани през иглени уши, за да могат да  положат цвете пред паметника му. Трябваше да се придвижват  в колона по тесен коридор сред преграждения, след което ги чакаха две арки, за да бъдат преджобени за метални предмети,  сакън да не застрелят любимия Цветан Цветанов. Да подчертая – това става три часа преди  официалното поклонение на овластените от нас управляващи! В очите на обикновените хора имаше цяла палитра от чувства – от недоумение до потрес. Интелигентни жени на достолепна възраст стояха пред металдетекторите  напълно ошашавени. А широките околни булеварди бяха заети от танкетките на жандармерията и бронирани машини на военна полиция с насочени към гражданите картечници. Защо? От страх!

Но България е заплашена от Хизбула, Доган готвел преврат срещу Борисов..

 Пак измислици на Цветан Цветанов. Но Николайчо  Младенов може да бъде осъден от Ливан и Европа, това предстои.

България е разбунена от протести, някой съзря „ръката на Москва”, защото Бойко спря „Белене”?

–  Борисов и министрите му лъжат и за „Белене”. След години ще купуваме ток от Турция. Нека гражданите кажат кое е по-изгодно на пазара – да продаваш или да купуваш. Защо Турция строи с руски пари, а утре и с наши кадри, ядрени централи?

Но ние нямаме пари, дори вече дължим на Русия два милиарда.

Пари има, но не са там, където трябва. Градската мълва твърди, че Борисов отдавна е милиардер. Да, къде са милиардите  от контрабандата? Тодор Живков ги влагаше в бюджета. В банките действително има милиарди, а хората не могат да си платят тока и мизерстват. Протестиращите да не искат нова конституция и Велико народно събрание, а парите в банките. Да видим чии са, колко и къде са изнесените. Как станаха богати Цветелина Бориславова и придворните банкери на кабинета? Не че ще ги свалят, а че ще връщат – от това ги е страх нашите политици От какво са парите на Иван Костов, Румен Овчаров, Искра Фидосова? Не му стигнало времето на Бойко Борисов да вземе тези богатства и да ги върне на България и си дава оставката. Това е страх от отговорност!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6235

Posted by on февр. 25 2013. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 коментара for “ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЗАЩО БОЙКО БОРИСОВ СДАДЕ ВЛАСТТА?”

  1. Герчев

    С цялото си уважение към познанията, анализите и възрастта Ви искам да ви задам само един въпрос. Не е ли режисиран и този гняв на измъченият и доведен до крайна мизерия и отчаяние народ? Ние, народа, когото вие наричате системно в книгите си „ПРОСТ НАРОД“ много добре знаем, кой и по какви причини режисира през последните 23 години уж спонтанните протести ( изключвам присъединилите се към тях почтенни граждани) и виждаме какво се постига после- смяна на капитала или обогатяване на нови, жадни за власт и пари изедници. Вие, офицерите от различини служби и още 280 000 съкратени от армия и полиция обучени и подготвени кадри къде сте??? Защо гледате как пият и последната кръв на народа ви и стоите от страни, след като знаете прекрасно какво и как трябва да се направи??? Или и вие служите на небългарски интереси??? Анализ може да направи всеки средноинтелигентен наблюдател, а кардинално решение за промяна трябва да се посочи, организира и извърши от такива като вас.

  2. Г-н Герчев от автора няма да получите смислен отговор на този въпрос защото той е брънка от системата, а имайки предвид биографията му може целенасочено да ни води към разсъждения за да отклони вниманието от основни такива. От 280000-те хиляди около 280 /0,1%/ са отявлени Матросовци заемали през живота си благодарение на тези качества, а и сега са важни /невинаги платени/ длъжности, формират мнението на съсловието. Това им е поставената задача от НЯКОЙ.Останалата основна група не иска да се занимава с обществена дейност ,порадитова, че „нищо няма да се промени,всички управляващи са еднакви“. Революция се прави от младите! В тази връзка не чакайте нещо от бай Петър. Той пише романи за четене преди заспиване.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.