ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ДРАШКОВ ИСКАЛ ДА МЕ СЪДИ!

КЪДЕ ОТИДЕ МИЛИЦИОНЕРСКОТО ДОСТОЙНСТВО НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ?

КОМИСИЯТА НА ШУШУЛОВ САМО УЗАКОНЯВА ПЛАДНЕШКИЯ ОБИР, КАЗВА ОЩЕ ИЗВЕСТНИЯТ НИ ПИСАТЕЛ

Скандално и пълно с фактология интервю с писателя Петър Христозов по повод излизането от печат на най-новата му книга "Non sibi/Не за себе си".

 
Изнасяте поразяващи тайни – че Франция се е сдобила с водородната бомба, благодарение на Андрей Сахаров и съветското разузнаване; че още през 1965 г. ГРУ е "осветило" оперативния център НОРАД – противоракетния щит на САЩ, в планината Шайен; че няма смисъл днес САЩ да харчат над 50 млд. долара за ПРО в Чехия, Полша и Унгария в условията на икономическа и финансова криза. Защо "Не за себе си"?
Защото в годините на Студената война ние, разузнавачите, рискувахме живота си наистина не за себе си. Понятията дълг и чест значеха много. Аз се съмнявам, че лицата и ръцете на хора като Евтим Костадинов и Георги Лозанов са толкова чисти, че да клеймят колоси в българската култура като Вера Мутафчиева и Хачо Бояджиев. Границата на благоприличието и честта днес е толквоа размита, че разрешава на политици като Румен Петков и Татяна Дончева дори взаимно да се замерват с морални обвинения. Би могло, ако ги нямаше казусите Алексей Петров и Ванко 1. Изпитвам срам, не те, а аз и голяма част от обществото ни. За едната пършива власт някакъв назначен лидер завчера си позволи да провокира бившите си колеги от МВР за по-високи заплати. Къде отиде милиционерското достойнство на Цветан Цветанов? А истинският предводител на т. нар. десни ген. Бойко Борисов не види ли?
Не ви ли е страх?
Марк Твен е написъл: "Когато казваш истината, няма нужда да я помниш." Няма защо да се страхуваш. Крайно време е овществото ни да назовава черното и бялото с истинските им имена. Нарекох в една от книгите си НСС "търговско дружество" и Иван Драшков искал да ме съди. И знаете ли защо? Каза ми го в очите Никола Начев: "Защото генералът не пиел водка, а уиски…"
А кадровикът на бившата НСС, назначен от Бойко Борисов сега е в ДАНС и пак отговаря за подбора на служителите.
Какви според вас са най-големите проблеми на България днес?
Противно на преобладаващото мнение, основният проблем, на страната ни не са спрените пари от европейските фондове. Нищо, че плащаме от колкото получаваме. Най-страшният проблем у нас е енергийната мафия. Токът, газът и топлинната енергия ни се предлагат на неимоверни цени. Комисията на Шушулов само узаконява пладнешкия обир. Собственици и разпределителни дружества си поделят милиарди. С това би трябвало да се заеме ДАНС сега.
Имаше един инженер в АЕЦ "Козлодуй", който като дежурен щеше да взриви Първа Атомна. Казват му Владо Джипа. Беше изгонен но днес е зам.-директор на бъдещата АЕЦ "Белене" – зад него застанаха Милко Ковачев, Веселин Близнаков и Милен Велчев. А самият Владо Джипа е зад Красимир Ботев Димитров, изгонен от НСС за корупция, а сега шеф на сигурността в АЕЦ "Белене". И то след като е лишен от достъп до класифицирана информация! До кога в България ще царува голямата лъжа: "Има една истина, че истината я няма." Конкретен съм, защото у нас се говори само за корупция по принцип, а това е политически разврат!
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

НИКОЛАЙ ЙОНКОВ ПОСРЕЩАЛ ЮРГЕН РОТ В ХОТЕЛИТЕ СИ В РУСЕ И ШУМЕН

ВАНЬО ТАНОВ E СРЕД ОСНОВНИТЕ ИНФОРМАТОРИ НА ЮРГЕН РОТ

ЗАВРЪЩА ЛИ СЕ ГЕНЕРАЛ СТРАХ?

ТИХОМИР БЕЗЛОВ: ВЛИЗАМЕ В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА

СТЕФАН ГАМИЗОВ БЕШЕ ОСЪДЕН ОТ ЯПОНЦИТЕ ЗА „АНАЛИЗИТЕ” СИ В МАРИЦА-ИЗТОК

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1791

Posted by on дек. 10 2008. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.