ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: БЪЛГАРИЯ СЕ ПРОДАВА

ТОДОР ЖИВКОВ ДОВЕДЕ ВИЕТНАМЦИ, ЗАЩОТО НЕ ДОСТИГАШЕ РАБОТНА РЪКА, А БОЙКО БОРИСОВ ВОДИ КИТАЙЦИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТРУДОСПОСОБНИТЕ БЪЛГАРИ СА БЕЗРАБОТНИ

Интервю с писателя Петър Христозов

 

Подготвяте за печат книгата "Подмяната". В нея героите Ви са с истинските си имена. Отново сте безпощаден. Не се ли страхувате, че могат да Ви съдят?
Днес историята се случва пред очите ни – изнизва се по екраните, четем я в пресата. Всички сме наясно с голямото ограбване, само правосъдието не се произнася за събитията, които се случват или са се случили. Писателят е само огледало. Не той е виновен, че времето, в което живеем, е нелицеприятно. Но по-лесно е да сложим етикета "скандален", за да утешим съвестта си, че се примиряваме с всичко. Не казах ли пред вас и в политическите си романи това, което ще се случи с "Атака" и РЗС? Книгата ми "Кариера" още може да се намери. Та ГЕРБ е акционерно дружество, което изкупи акциите на тези две полуживи партийни формации и те умират.

От години животът ни все е тежък. Ние ли сме си виновни, или на управляващи все не случваме?
Вината е и в двете страни. Днес на управляващите липсвали пари… А в "Кремиковци" и БДЖ гние желязо за милиони. По-умни ли са от политиците ни обвинените от Цветан Цветанов за престъпници Дамбовци, които изравят от кремиковския "боклук" злато? Или циганите, които разфасоват хладилници и перални за няколко грама метал? Отново подарихме "Кремиковци", без да се върне и стотинка от милионите му дългове.
Тодор Живков доведе виетнамците, защото не му достигаше работна ръка, а Бойко Борисов води китайци, въпреки че половината от трудоспособните българи са безработни! Предлагаме се и на Израел, и на всеки, който ни пожелае. Предлагаме и златните си залежи, и шистовия си газ, и земята си. Продаваме ги обаче за без пари. Проблемът на икономиката ни е как да се създадат работни места. Лесно е да вземеш назаем пари и да увеличим външния дълг. Всички се оправдават с кризата. А да попитам министъра на финансите: "От входа и изхода на митниците влизат в нечий джоб от контрабанда на цигари и горива над два милиарда лева. Защо не ги приберете в държавната хазна, вместо да увеличавате възрастта за пенсиониране, което ще ви спести 50 милиона?" За Вас, господин Дянков, кризата свършваше през април 2010 година. Забравихте ли какво заявихте? Но явно думите Ви не струват и пукната пара, както и подписът Ви под тристранните споразумения.
През 1919 г. България е в разруха след войните на Фердинанд. В страната избухва обща стачка на железничари и пощенци. Криза, по-страшна от днешната. На власт идва БЗНС и Александър Стамболийски е изваден от затвора, за да оглави правителството. Първичен, но разбираем за народа, като Бойко Борисов. Но за разлика от него – строител и реформатор, зидар на трудовата повинност. Мрази комунистите, но подпомага с храни бедстващата Съветска Русия. Утре ще си отиде и блъфът за магистралите, заедно с Росен Плевнелиев, а къде е АЕЦ "Белене"? Милиарди в пари и хиляди работни места. Вместо да връщаме, ще получаваме!Лесно е да се повтаря колко зле са гърците, но кога ще имаме техните доходи? Взехте за министър Тотю Младенов, защото бе кадър на "Подкрепа". Сега го гоните, защото синдикатите не се продадоха като "Атака" и РЗС.
Кой се наема да е на ход? Мистър Дянков го изгониха от Грузия, защото е по Замразяването. Докога ще тракаме със зъби? Зима иде..

 


Последни публикации:

ГЕОРГИ ИВАНОВ: БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ В САЩ Е ЗАСТРАШЕНО

ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕЦветозар ЦАКОВ
 
 

БЕЗ АЛКОХОЛ ПОД 21 ГОДИНИ Лаура ШЛЕЗИНГЕР

РОКО БУТИЛЬОНЕ: НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ЕВРОПА ВЕЧЕ НЕ Е ХРИСТИЯНСКА

ЗАТВОРИТЕ КАТО САНАТОРИУМИСюзън ЕСТРИЧ
  

ТИМБИЛДИНГЪТ – НАЧИН НА УПОТРЕБА – Даниел ПАНЧЕВ

СЪЗДАВА СЕ НОВ ВОЕНЕН СЪЮЗ В ЕВРОПА ИНИЦИРАН ОТ ВАЙМАРСКИЯ ТРИЪГЪЛНИК

В КРАК С ВРЕМЕТОЦветозар ЦАКОВ
 

ЧЕТИРИ ВОЙНИ ПО СРЕДАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ УПАДЪК – Едуард КОХ

ПОЛИЦЕЙСКАТА КОМИСИЯ НА ЛОС АНДЖЕЛИС ГЛАСУВА ЗА СПИРАНЕ НА КАМЕРИТЕ ПО КРЪСТОВИЩАТА

БЕН ЩАЙН: ПАРИТЕ СА ИЗВЪНРЕДНО ЕМОЦИОНАЛЕН ВЪПРОС

ТЪМНАТА СТРАНА НА ТЕЛЕВИЗИОНАТА РЕКЛАМА

ШВЕДСКИТЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ В ПОЛЗА НА МЮСЮЛМАНИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4148

Posted by on ное. 21 2011. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.