ПЕТЪР СТОЯНОВ: КОРУПЦИЯ ИМА ТАМ, КЪДЕТО ДЪРЖАВАТА Е ПОСРЕДНИК

Искрено се надявам, че България няма да бъде вечно свързана с клеймото на държава, в която се развихрят корупционни скандали, което влияе на имиджа на нашата страна. Това каза пред журналисти в Русе Петър Стоянов. Не може заради корупцията в страната да скръстим ръце и да чакаме най-напред нашето правителство да се справи с нея и след това да обърнем поглед към икономическото сътрудничество. Корупция има там, където държавата е основен посредник, допълни Стоянов. Според него не е нужно държавата да е непрекъснато диспечер на всички икономически отношения, защото това създавало среда за корупция на всички нива.

Стоянов беше в Русе с още трима бивши президенти за участие в кръгла маса на тема “Източна Европа и Източна Азия – възможности за политически диалог и икономическо сътрудничество”. Почетни гости на срещата бяха Емил Константинеску – президент на Румъния от 1996 до 2000 година, Петру Лучински – президент на Молдова от 1997 до 2001 година и Нацагийн Багабанди – президент на Монголия от 1997 до 2005 година, както и генералният консул на Русия Михаил Торшин. Водещи на дискусиите пък бяха бившият посланик на България в Русия Илиян Василев и бившият посланик на страната ни в Япония Петър Андонов.

При откриването на кръглата маса Петър Стоянов заяви,  че познанствата на бившите президенти не бива да отиват на пусто, затова трябвало да се събират по-често и да използват връзките си. В близко бъдеще ще бъде създаден Клуб на бившите президенти. Целта му ще е по-малко геополитика и решаване повече на въпросите на икономическото сътрудничество, стана ясно след срещата на четиримата. “Ще поканим към нас да се присъединят бившите президенти на Украйна, Полша и Словакия. Избрахме за първа среща Русе по много причини, една от които е, че тази централизация на политическия, икономически и културен живот в София, един ден ще има пагубно влияние върху България”, каза още Стоянов.

 

 

 

Мария САШЕВА


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

 

 

РУМЕН ПЕТКОВ: НАВСЯКЪДЕ НИ ПОСРЕЩАТ ПЪЛНИ ЗАЛИ И ХОРАТА МЕ ПРИЕМАТ НОРМАЛНО

 

КОЙ ГЛЕДА МНОГО ФИЛМИ?

 

ЕДВИН СУГАРЕВ: РОЛЯТА НА ПЪРВАНОВ НАМАЛЯВА

 

ГЕОРГИ АНГЕЛОВ:АКО СТЕ СКЛОННИ НА РИСК, МОЖЕ ДА ИНВЕСТИРАТЕ В АКЦИИ И НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

 

ИВАН ТРОПАНКЕВ : НЕОБХОДИМА Е НОВА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА 

 

 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1114

Posted by on май 27 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.