ПЕТНА ПО ЛИЦЕТО И ТЯЛОТО – ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВЯТ И КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ТЯХ

Пигментацията се получава в резултат на неравномерно производство на пигмента меланин в кожата. Може да се дължи не само на дългото излагане на вредните слънчеви лъчи, но и на някои сериозни здравни проблеми: хронични възпалителни процеси, механично дразнене на кожата, инфекциозни и паразитни заболявания, дерматологични оплаквания, хормонални проблеми, нарушаване на дейността на жлезите с вътрешна секреция.

„Жертви” на петната могат да станат както хората със светла кожа, така и тези с по-тъмна. Факт е, че брюнетките се справят по-трудно с отстраняването им, защото смуглата кожа се поддава трудно на лечение. От друга страна блондинките са по-застрашени от появата на петната.

Обикновено пигментните петна се появяват по най-забележимите места по тялото – лицето, зоната на деколтето, а при хората в напреднала възраст – по шията и ръцете. Преди да се потърси начин да се отстранят е необходимо да се открие причината за появата им.

Петната, причинени от слънчевите лъчи, не се появяват веднага след отпуската. Появата им може да закъснее с месеци. Цветът им е от кафяв до бледожълт. През лятото са по-ярки, а през есента и зимата избледняват. И за съжаление не изчезват от само себе си. Появявят се по лицето, раменете, отзад на врата.

Родилните петна и бенките са естествени натрупвания на пигменти клетки меланоцити върху кожата. Някои от бенките са равни, други – изпъкнали. Ако забележите промяна във формата им задължително посете дерматолог. Те се появяват навсякъде по тялото с изключение на дланите и съпалата.

Технологията за избелване на петната обикновено се състои от два етапа – излющване на повърхностния слой на кожата с помощта на пилинг и нанасяне на избелващ продукт след това. Първият етап е добре да направите в козметичен салон, а след това да продължите третирането у дома. И в двата случая се запознайте внимателно с продуктите, които ще използвате, за да не се появят странични реакции.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ И КОНСЕРВАНТИТЕ ВОДЯТ ДО РАК

ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ЧЕРВЕНОТО ВИНО

ЗДРАВЕ И ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ВЪЛНИ

АСПАРТАМ И ГЛУТАМАТ – ВКУСОВЕ, КОИТО УБИВАТ

СТРЕСЪТ ПРЕДИ И СЛЕД ОТПУСКАТА Е ОПАСЕН

ПОГЛЕЗЕТЕ ТЯЛОТО СИ

ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАСКИ

БИОХРАНИТЕ НЕ СА НЕПРЕМЕННО ПО-ДОБРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ

КАФЕТО СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3476

Posted by on Ное. 14 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.22746 лв
 CHF =  1.66865 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22976 лв
100  RUB =  2.76065 лв
 USD =  1.59321 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.