ПАТРИК СУН-ШИОНГ – НАЙ-БОГАТИЯТ ЧОВЕК В АМЕРИКАНСКАТА ЗДРАВНА ИНДУСТРИЯ

Патрик Сун-Шионг е роден през 1952 г. в Южна Африка. Живее в Лос Анджелис. Хирург, медицински изследовател, бизнесмен и филантроп. Съсобственик на Лос Анджелис Лейкърс. Според сп. Форбс най-богатият американец в здравната индустрия и най-богатият в Лос Анджелис.

Кое ви е любимото органично съединение?

Барий. Той дори не е органичен, но ако погледнете, той идва от океана. Не знам дали е технически вярно, но всичко произлиза от океана.  Това първоначално съединение – и някои смятат, че това може би е рибата на света – това сме ние

Защо избрахте да живеете в Лос Анджелис?

Напуснах Южна Африка, а той прилича най-много на нея. Толкова е разнообразен, и има буквално най-доброто от всичко: климат, разнообразие, енергия, креативност. Тук сме от 1980 година и не мисля, че някога ще го напуснем.

Кой е най-големият риск, който някога сте поемали?

Никога не съм приемал живота за риск, защото това са просто стъпки в движение, които те правят любопитен да направиш още по пътя напред… Но от практическа гледна точка, най-големият риск беше, когато напуснах университета, за да построят нанопартикъл, за който казваха, че никога не може да се направи като се използва човешка кръв.

Колко езика говорите?

Английски, африканс и имам повърхностни знания по китайски. Толкова.

Къде се усамотявате?

На моето баскетболно игрище. Това наистина е мястото, където не мисля за нищо и съм Дзен. Или се разхождам по плажа.

Какво е най-често срещаното погрешно мнение, което имат хората за вас?

Не знам да мога да влизам в главите на хората. Предполагам ги обърква това, което правя, защото правя страшно много неща. А аз не правя много. Всъщност имам много систематичен интегриран подход, за да се опитвам да разрешавам големи проблеми, а това доста обърква хората.

Интервю за Зокало

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5494

Posted by on окт. 26 2012. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.