ПАРТИЯ ОНБ ЗА ВНОСА НА ЧУЖДИ РАБОТНИЦИ

Obshtestvo.net публикува позиция на политическа партия "Общество за Нова България" във връзка с идеята на Министър Масларова за внос на чуждестранна работна ръка.ДЕКЛАРАЦИЯ

НА

ПП „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ"


ПП  „ Общество за Нова България" изразява несъгласие с  продължаващите настоявания  от страна на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова за наемане  на чужди работници за българския пазар.

Ако плановете на министър Масларова за внос на виетнамски работници се осъществят,  България ще се сблъска с огромни културни, икономически и социални проблеми в бъдеще.

Идеята за наемане на работници от трети страни извън ЕС  в строителството са лишени от переспектива за успех, на фона на вече очертаващата се криза на пазара на недвижими имоти и строителството – особено по Черномoрието и зимните курорти. Подобна политика по същество се нарича недълновидна.

Няма случай, при който дадена държава, превърнала се в приемник на голяма група гастербайтери (Германия, Холандия, Белгия ), да не се е сблъскала с големи проблеми в дългосрочен план.

Не на последно място – тези групи носят със себе и си своите културни, икономически и социални особености, които съзнателно или не налагат, и така променят страната, в която пребивават.

Това за нас е крайно неприемливо и дефакто е внос на нестабилност за цялата държава, а не положително явление на пазара на труда.

ПП „Общество за Нова България"
www.onb.bg

8 април 2008

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=969

Posted by on апр. 10 2008. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.