ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ ИЗПРАТИ ПИСМО ПО ПОВОД КОНЧИНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ МАКСИМ

„С дълбоко прискърбие приех вестта за кончината на нашия обичан брат в Христа, Негово Светейшество Максим, Софийски митрополит и патриарх на България, който в продължение на дълги години служи с отдаденост на Господа и на своя народ. От името на Католическата църква, бих искал да уверя Вас, всички епископи, свещеници и вярващи от Българската православна църква, че се присъединявам с молитва към вашата мъка. Нека преблагия и милосърден Господ приеме в небесните селения нашия възлюбен брат Максим, като го дари с вечен мир и покой!

Като се присъединявам към скръбта на Православната църква на България, се обръщам с благодарност към Бог за всички добрини, които новопреставления патриарх извърши за своята Църква и за народа на своята страна. Спомням си и сърдечния прием, с който патриархът посрещна блажения Папа Йоан Павел ІІ по време на неговото пътуване в България, през май 2002 г. Благодаря на Господа за добрите отношения, които патриархът поддържаше с Католическата църква в страната и изразявам надеждата си те да продължат и в бъдеще за възвестяването на Евангелието.

Подновявайки своите отлични впечатления и уверение, че ще Ви упоменавам в молитвите си, моля Ваше Високопреосвещенство, да приеме моя поздрав в Христа”.

Това се казва в телеграмата на папа Бенедикт ХVІ, изпратена до временно ръководещия Св. Синод на Българската православна църква Негово високопреосвещенство Григорий, Великотърновски митрополит, по повод кончината на патриарх Максим.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=5557

Posted by on ное. 7 2012. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.