ПАНАЦЕЯ ЛИ Е ПЪЛНИЯТ КОНТРОЛ

Британските власти планират от 2009 година да взимат пръстови отпечатъци от всички пътници на авиокомпаниите по силата на критикувания правителствен план за борба с тероризма, освен това властите ще следят изкъсо и – мейлите и телефоните на гражданите. Британските медии споменават, че правителство ще създаде огромна база данни, в която ще се съдържат подробности за проведените от британците телефонни разговори, за изпратените и – мейли и за времето, прекарано от тях в интернет.

Телекомуникационните компании на острова са вече задължени да  съхраняват телефонни разговори и смси. Инсталирани са камери в цял Лондон, хората са следени постоянно, където и да отидат, каквото и да правят. С тези мерки британското правителство отчаяно се опитва да ограничи увеличилите се престъпления и прояви на вандализъм, но вместо очаквания ефект положението в Англия се влошава с всеки изминал ден.

В последните години в британското общество се формира една определена прослойка предимно от младежи, чиито действия носят все повече проблеми на властите. Тези младежи се разпознават лесно по стила на обличане и начина на говорене. Обикновено се събират в кръчми и заведения за бързо хранене. Живеят в бедните квартали на големите градове – местата, където хората работят за нищожни пари. Това води до образуването на тези групички, които опустошават улиците и внасят страх в обикновените англичани. Нямат афинитет към училището, разполагат с много свободно време и предпочитат да се шляят на групи, обикновено под въздействието на алкохол. Това се случва по всяко време на денонощието. Характерно за техния начин на живот е и посещението на футболни срещи. Тръпката от сблъсъка с феновете с противниковия отбор и най – вече с полицията, са основни идеи за протичането на един „приятен” неделен следобед. Има случаи на ескалиране на обикновеното хулиганство в тежки престъпления, като неодавнашното убийство на актьора Робърт Нокс (едва на 18 г.) през май тази година, след сбиване пред кръчма. По – конкретно, спадането на доверие в сигурността на британците се потвърждава и от доклада на Службата по национална статистика от 2007 г., според който  на всеки три минути британец напуска родината си завинаги.

Полицейските мерки едва ли биха могли да разрешат проблеми от такъв характер и мащаб, явно решението е другаде…


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ВИОЛЕТА МИХАЙЛОВА: СЪВРЕМЕННИЯТ ЧОВЕК Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-ВИСОК ОТ ПРАДЕДИТЕ СИ

АМЕРИКАНСКИЯТ СЕНАТ РАЗРЕШИ ПОДСЛУШВАНЕТО

ШОК И УЖАС В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

СЕВЕРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ СЕ ИЗРОДИ

БЕЛИТЕ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО В САЩ ДО 2050 ГОДИНА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1302

Posted by on юли 30 2008. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.