ПАК ЧЕРЕН СПИСЪК

България е на първо място по изоставени бебета в Европа. Всеки ден у нас по три малки дечица биват захвърляни на произвола на съдбата. Отново водим в класация. И за съжаление тя пак е черна. 

Вместо да се чудим как да осъвременим домовете, наричайки ги защитени жилища, малки къщи или всякакви други дивотии, то по добре да се опитаме да спрем разрастването им и да ги закрием завинаги. Изоставените деца на България са проблем, който ако продължаваме да неглижираме ще донесе още „по-лош материал” в следващото поколение. Освен това ще се наложи акциите на президента Първанов за събиране на пари за сираци, да не са само по Великден и Коледа, а още поне на два празника.
Крайно време е всичко това да спре и въпросът да бъде разрешен с твърда ръка. Не може безразборно да изоставяш деца, когато други не могат да имат. Не може Законът да толерира несериозните родители и да е в ущърб на хората, които искат да си осиновят рожба. Във Финландия например майки, изоставили децата си влизат в затвора. Какво пречи и тук да се подходи по същия начин? Може би пречи единствено липсата на инициатива и здрав разум в управляващите. Които и да са те.  
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА


АЙДЕ ПАК ТАЯ ПЕСЕН 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2086

Posted by on мар. 3 2009. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.