ОЧАКВАН СРИВ НА ИМОТИТЕ В РАЙОНИТЕ С НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ И СМЕТКАТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКО УНИЩОЖЕНИЕ НА ФАНДЪКОВА

Sriv tzeni

Изразът повратна точка за първи път навлиза в масова употреба през 1970-те години, за да опише изселването на белите жители в Североизточните Съединени щати от по-старите градски центрове към предградията. Когато в даден квартал броят на заселилите се афро-американци достигне определена точка – да речем 20 процента – социолозите наблюдават настъпването на „поврат“ сред общността: мнозинството от останалите там бели жители напускат почти незабавно.“

Този откъс от книгата на „Повратна точка“ (Tipping point) наМалкъм Гладуел илюстрира по брилянтен начин случващото се в цели райони на София днес. Вестник „Телеграф“ съобщи, че жителите на район „Овча Купел“ масово разпродават апартаменти в близост до препълнения бежански лагер в квартала. Изплашените от потенциалния крими контингент, който ще залее района те са разпратили и петиция срещу разкриването на нови бежански центрове. Шефът на столичната полиция вече обяви, че в местата с концентрация на нелегални емигранти има 100 % повишаване на престъпността. И това само при официално 7000 нелегални. Стотици денонощно преминават необезпокоявани българо-турската граница.

Вече е ясно, че цените на имотите и качеството на живот в цели райони на София ще се влоши рязко – Овча Купел, Враждебна, Военна рампа, Виетнамските общежития в Паволво, карето от ЦУМ до Централна гара и цялата Пиротска…

Правителството буквално уби града, като един от постигнатите резултати ще е и политическата разправа с Йорданка Фандъкова. При нея София започна да се изчиства, да има по-хубаво (чисто и безопасно) метро от 90 % от европейските столици. Стартира проект за облагородяване на района около Женския пазар, който беше свърталище на клошари, маргинали и дребни престъпници. Мястото отново е дупка и прилича повече на Близкия изток,  където трудно може да чуете европейска реч.

След развитието на тези процеси рейтингът на столичния кмет ще тръгне главоломно надолу, повлечен от влошеното качество на живот. Така най-сетне ще се открие лелеяната от БСП и ДПС възможност да вземат някакви по-сериозни позиции в Столична община. Въпросът е на каква цена и с какви морални претенции.

Нелегалната емиграция трябва да бъде незабавно спряна. Стена или ограда издигната по границата. Нелегалните да бъдат експулсирани по примера на Румъния. А радикалният и фанатичен либерален хор, който адвокатства на  престъпниците да бъде заглушен от гласа на разума.

Автор: Калоян МЕТОДИЕВ

Nelegalni emigranti Ovcha KupelНелегални в Овча Купел

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=7042

Posted by on окт. 15 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.