ОТКРИВА СЕ „МЕСЕЦ НА НЕМСКАТА КУЛТУРА“ В СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА

Месец на немската култура започва на 20 октомври 2010 в Столичната библиотека в София. Събитието, което е част от проекта  „Парад на културите 2010”, се организира под патронажа на посланика на Федерална република Германия – г-н  Хьопфнер с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община. Основни партньори на инициативата са Посолството на Германия и Гьоте-институт София.

Програмата на „Месец на немската култура“ включва представяне на немска литература от фонда на библиотеката, на дарители, както и премиери на нови издания за деца и възрастни. До 09.01.2011 г. на партера на сградата на пл. Славейков 4 ще бъде инсталирана двуметрова Отворена книга – “Библиотека на случайността” даваща възможност на любителите на четенето по всяко време да оставят книга и да вземат друга.

За почитателите на културата на Германия също така са предвидени тематични изложби, прожекции, театрални представления, концерт и балетно представление. Друг акцент в програмата е информационно-образователният блок адресиран към учениците и студентите. В него влизат консултации за следване в германски университети, уъркшоп за правилно писане на автобиография и на мотивационно писмо за кандидатстване за обучение или работа, както и срещи с представители на доброволчески и стипендиантски организации от Федералната република. Входът за всички събития е свободен. Пълната програма на „Месеца на немската култура“ може да се види на www.sofia.diplo.de.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ШЕГИТЕ НА ДЯВОЛА ИЛИ МАЛКАТА ТЕРЦА НА САТАНАТА

СОФИЯ ДИША

МЛАДЕНКА ЛАНДЖЕВА: ИКОНАТА Е СВЯТ ОБРАЗ

ОНЯ ОТ ШЕСТО

АНА ПАПАДОПУЛУ: ЧУВСТВАМ СЕ КАТО В РОМАН НА ДОСТОЕВСКИ

ЛЮБОМИР НЕЙКОВ: ХУМОРЪТ НИ ОТИДЕ НА КИНО – В КИНОСАЛОНИТЕ С ФИЛМА “МИСИЯ ЛОНДОН”

РЕСТАВРАТОРИ ОТКРИХА КОЛЕКЦИЯ ОТ 300 ГОДИШНИ ОБУВКИ В СТЕНА НА ГОТИЧЕСКИ ЗАМЪК

ИСТОРИЯТА СЕ СМЕЕ ИЛИ БИСЕРИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3438

Posted by on окт. 18 2010. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.