ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА Р БЪЛГАРИЯ

Skodoumie

Уважаеми госпожи и господа,

Смятам, че е честно и по човешки почтено, този който професионално разчита поредната, но много опасна, дори трагична заблуда, която политическата каста готви за нас – българските граждани, да предупреди високо всички останали!

Като специалист, който дълги години изследвам философията на политиката, твърдя, че служебно правителство в отсъствието на работещо Народно събрание няма да има законови основания да легитимира и да изпълни нито едно от исканията ни. А беззаконието налива вода в мелницата на партийния картел, против който съвсем справедливо и правилно насочваме гнева си! Видяхме, че революционните прояви на протеста снижават неговата ефективност и сила. И нека да е ясно, няма да стане с чувства и емоции. Нужна е рационална воля и позиции.

Трябва да заставим президента и народните представители незабавно:

 1. Да удължат работата на 41-ото Народно събрание до приемане на законови промени в законовите правила за избиране на народни представители в Изборния кодекс. Сегашният закон дискриминира гражданите и привилегирова партиите. Той не осигурява равнопоставеност на българските граждани и ако изборите се проведат, без той да бъде изменен, ще спечелят само партиите и в парламента отново няма да влезе нито един гражданин.
 2. Президентът да състави служебно правителство, което да има приоритетно следните задачи: да подобри ценовата политика с енергоносителите и да подготви провеждането на изборите за избиране на народни представители.

Уважаеми участници в протестите,

Ние трябва да  заставим , разбира се, съвсем мирно президента и народните представители да изпълнят само тези две задачи! Те са конституционосъобразни! Всичко друго е ненужно и невъзможно да се постигне сега! Ще го направят нашите автентични граждански народни представители, които не се съмнявайте, ако изборите се проведат по честни правила, ще бъдат мнозинство в следващия парламент.

      Не го ли направим, следва нов четиригодишен партиен диктат!

      Всички условия да не го допуснем са налице.

 Vladimir Brezoev

22.02.2013 г.                                 Владимир Брезоев, д-р по философия, независим политолог

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6199

Posted by on февр. 22 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГРАЖДАНИТЕ НА Р БЪЛГАРИЯ”

 1. атом

  Уважаеми господине,
  Чак се учудвам на наивността ви.
  Четири години не можахте да накарате същите избраници да чуват народа и си мислите, че сега ще можете. На какво основание? Пистолет ли ще им опрете до челото?
  Истината е в ново Велико народно събрание и нов политически модел.
  При избора му и неговите действия следва да се завиши гражданският натиск.
  А цените на тока са много малко завишени. До 1 юли ще достигнат необходимите нови цени на тока за една година напред. Може да се наложи и да ги увеличим малко за да си осигурим сигурност на доставките.
  Дано доходите на хората нарастнат дотогава, а това го може и служебно правителство с кадърен Министър – председател!!!

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.