ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС С БЕЖАНЦИТЕ Е НЕ КАКВО ДА ГИ ПРАВИМ, А КАК ДА НЕ ВЛИЗАТ – ИМА САМО ЕДИН НАЧИН

Granica

На свое заседание правителството прие 11 мерки (виж по-долу) за справяне с нелегалната емиграция и бежанската лавина на която сме свидетели днес по българо-турската граница. Заседанието не отговаря на най-важния въпросне какво да ги правим, а как да не влизат. Голата истина е, че границата не се охранява. Гранична полиция само се нарича така (не по нейна вина). В момента тя е нещо като униформена таксиметрова компания – който реши да мине – минава, евентуално (стотици са влезли нерегистрирано) го виждат на камерите и таксито (гранична полиция) отива да го прибере и закара за настаняване. Това не е граница и начина на функционирането й в момента прави абсолютно безпредметно цялото издаване на визи и съществуването на КПП-та. Само помислете.

Търсенето на пари за издръжка, лекари, ваксинации, полицаи, пожарникари, преводачи, сгради е прах в очите на обществото. Престъпност вече залива населените места около центровете за настаняване (палежи на гори, кражби на животни и реколта, сблъсъци с местното население), не е ясно колко са вирусоносители на СПИН и други болести, тероризмът и радикалите са башка.

Трябва политическо решение на базата на политическа воля и решителност (по възможност в името на българския национален интерес). Ако това правителство до края на годината не довърши оградата за шап или не вдигне нова като испанската в Мелила или не свърже гръцката бетонна стена с наша ще трябва да се изправи не пред политическа, а пред юридическа отговорност (до последния член на МС) за престъпно бездействие, заплахи за националната сигурност и предизвикване на икономическа катастрофа. Без компромис!

Kaloyan Metodiev jpgАвтор: Калоян МЕТОДИЕВ

 

МЕРКИТЕ


1. Изготвяне на прогноза за очакваната бежанска вълна

2. Проучване на възможностите за получаване на финансова помощ от ЕК, Европейската служба за миграция и убежище, НАТО, ООН

3. Проучване на възможностите за незабавно финансово и хуманитарно подпомагане от Червения кръст и Червения полумесец

4. Преглед и актуализация на Националния план за противодействие на тероризма

5. Преглед на бюджетите на ведомствата за пренасочване на средства за посрещане на бежанския поток

6. Преглед на държавния сграден фонд за настаняване на бежанци

7. Актуализация на плановете за извънредно реагиране и управление при кризи

8. Спешно активизиране на диалога с Турция и Гърция за справяне с бежанския поток

9. Медицинско осигуряване и здравен контрол на бежанците

10. Имунизация на държавните служители, които работят с мигранти

11. Информиране на обществеността за бежанския натиск към страната и призоваване за сътрудничество с държавните власти

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6843

Posted by on авг. 31 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.