ОРГАНИЗИРАНО АРАБСКО ЗАСЕЛВАНЕ В БОСНА – ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОПИТ ДА ГО СПРЕ

Fahrudin RadoncicМинистърът на сигурността на Босна и Херцеговина Фахрудин Радончич очаква в скоро време парламентът на БиХ на да приеме закон, който да попречи на заселването в страната на граждани от арабските страни, масово купуващи недвижима собственост. Сред обществеността се създава лъжлива представа, че се касае за богати кувейтци, а според министър Радончич става дума за тенденция Кувейт да се освободи от хора, които са дошли там от различни арабски страни. За целта им се дават пари да напуснат Кувейт като планово се насочват към Босна. Няколко десетки хиляди са жилищата, закупени от такива лица само в Сараево. Ислямистки медии обвиняват Радончич, че чрез законa за наказателно преследване цели да бъдат изгонени арабите, дошли да инвестират парите си в Босна и Херцеговина.

Министерството на сигурността преди това е предложило и вече е в парламентарна процедура законопроект за санкциониране на все по-масовото участие на местни граждани в паравоенни и параполицейски формации, които се сражават в гражданската война в Сирия. По този повод Радончич заявява, че Босна и Херцеговина сега плаща цената на лекомислието, с което по време на войната в Босна (1992-1995) са доведени муджахедини от арабските страни. След това, казва той, получихме уахабити, а сега имаме заминаване на млади хора в Сирия (над 300 граждани на БиХ сражаващи се на страната на ислямистите) и признаци за политическо покровителство за довеждане на т.нар. кувейтци и заселването им в Босна и Херцеговина.

По информации от босненските медии

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8383

Posted by on дек. 28 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Коментар for “ОРГАНИЗИРАНО АРАБСКО ЗАСЕЛВАНЕ В БОСНА – ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОПИТ ДА ГО СПРЕ”

  1. Илияда

    Това ни очаква, но в катастрофална форма и нас, а решението е много леко и Европейско. Имаме го.

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.