ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ВЕЧЕ РАБОТИ ЗА ВЛАСТТА

СЛЕДВАЩИЯТ НИ ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЕ КАЗВА БОЙКО БОРИСОВ. А ПРЕМИЕР ЩЕ Е КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА

ПОЛИТИЧЕСКАТА РАВНОСМЕТКА ЗА 2010 Г. НА ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

 
 

Повече от 20 години живеем в демокрация, а някои стават все по-бедни. Каква е причината?
Не се създава, а се краде. Двадесет години доизяждаме активите, оставени от хората на Тодор Живков. Не развиваме икономиката, а се заглеждаме в призрака на бившата Държавна сигурност, сякаш изнесените милиарди на България ще се върнат сами. Продължаваме да живеем назаем. У нас даже богатите намаляват. А за да просперираме като държава, те трябва да се увеличават. В основата на нашата бедност е лошото управление.

В какво е силата на днешната власт?
В усета й към парите. Критикуват Цецка Цачева, че не се срамува от миналото си на партиен секретар на БКП, а никой не обръща внимание къде отиде на работа съпругът й – в "Булгартабак"! Една знакова държавна фирма, спомогнала за просперитета на Корнелия Нинова, Румен Овчаров и още доста известни личности. При Тодор Живков контрабандата беше държавна политика. После мафията овладя държавата. Сега, с "политическата воля" на Цветан Цветанов контрабандата работи за ГЕРБ. Властта подгони дребните риби и се споразумя с едрите. Алкохолните босове вече предварително внасят лептата си в хазната /и само там ли?/. На каква основа Цветан Цветанов и Ваньо Танов от върли врагове се превърнаха в приятели?

Вие май иронизирате?
Напротив, няма никаква ирония. Това е положението във всяка бедна държава, където властта е силна. Напразни са надеждите ГЕРБ скоро да падне. Дори бе излишен нов изборен закон. Който държи парите, ще си купи и властта. В държава без икономика основните средства идват от сенчестия бизнес и контрабандата. МВР-то на Цветанов сплаши организираната престъпност и тя заработи за управляващите. Случайно ли го подкрепя Бойко Борисов? И защо Ангела Меркел профуча като тайфун през България – за да ни похвали или за да им тропне с юмрук по масата заради задкулисните игри със "Сименс"? Ние, и да си траем за корупцията, няма да заблудим Европа. След толкова приказки, че сме я преборили, ни удариха поредния шамар – корупционният индекс в България се покачва.

А ще бъде ли Цветанов следващият български президент?

Не! Следващият ни президент ще се казва Бойко Борисов. А премиер ще е Кристалина Георгиева.

Значи, от тук нататък само ГЕРБ?
"Никой извор вовек не извира…" Но у нас нещата не стават само със собствени сили.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

КОНСТАНТИН ДИЧЕВ: ДЕГРАДАЦИЯТА НА ГОРИТЕ ЩЕ ВОДИ ДО ЗАСУШАВАНЕ НА КЛИМАТА…

ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ПИСАТЕЛЯ ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ

КОСТАДИН ЧАКЪРОВ: ПЪРВАНОВ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ПЕНСИОНИРАН ПРЕЗИДЕНТ

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КАКВИТО СМЕ, ТАКАВА НИ Е И ВЛАСТТА…

17 БИВШИ ЕВРОКОМИСАРИ ВСЕ ОЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 96 ХИЛ. € ГОДИШНО, ВЪПРЕКИ ЧЕ РАБОТЯТ В ЧАСТНИ ФИРМИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3554

Posted by on дек. 28 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.