ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ НОВИ ПОСТАНОВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

Моето семейство и моят дом са си моя работа

За политическа партия „Общество за нова България” е тревожен фактът, че за пореден път се предлагат  безмислено рестриктивни мерки в Закона за защита срещу домашното насилие. Това се казва в декларация на дясната политическа формация до медиите. „Идеята на депутатите е да се добавят към формите на психическо, физическо и сексуално насилие и икономическо и емоционално и да се търси административна отговорност за тях. Подобни изключително субективни, недоказуеми и порочни предложения не са просто излишни, но и дългосрочно пагубни”, смятат от партията.
Вместо да се хвърлят усилия за ограничаване на разпространението на наркотици, педофилия и престъпност, се бяга от реалните проблеми с отчитане на безмислен законодателен труд, казват още младите политици, според които семейството и неговата неприкосновеност е основна ценност. 

„Прекаленото вмешателството и регулацията от страна на държавата разрушава семейната институция и традиционните български патриархални ценности.
У нас все още има Наказателен кодекс. Защо постоянно се създават нови и нови закони, различни комисии, регулаторни и надзорни органи, структури? Имаме ли работещ съд, прокуратура, полиция, това е напълно достатъчно”, се казва още в документа.
Според ОНБ, ако държавата може по-добре от семействата да решава проблемите им, то тогава защо ни е семейството, като такова.  Може да има семейства без държавата, но държава без семейството не може да съществува, завършват от партията.


Моят дом е моята крепост


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ОНБ: НЕ МОЖЕ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА ДА ИСКАТ НЯКОЙ ДА ГИ НАБЛЮДАВА

КМЕТЪТ НА РУСЕ БОЖИДАР ЙОТОВ: НЕ МОЖЕ НА ВСЯКО КОШЧЕ ДА СЛОЖИМ КАМЕРИ…

ОНБ НЕ ИСКА ДВА ВИДА ИЗБОРИ НА ЕДНА И СЪЩА ДАТА

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!

ЗА ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ ОБЯВИХА ОТ ОНБ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2084

Posted by on мар. 3 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.