ОНБ СЕ ОБЯВИ ЗА РАВЕН СТАРТ

Участниците в 10-ата национална годишна среща на неправителствените организации, ангажирани с равнопоставеността на половете „Жените в действие" настояват да се въведе квотен принцип за жени в листите за национален и европейски парламент. Партия “Общество за нова България” никак не е съгласна с поисканите промени в Закона за изборите. Това става ясно от декларация на партията, разпространена до медиите. От  ОНБ заявяват, че не разбират какво е значението на изречението равнопоставеност на половете. Човек или има качества или няма, казват от дясната формация.

“Като демократична политическа партия ние смятаме, че квотният принцип е недемократичен и е вреден в дългосрочен план. Въпросът за квотите е част от големия разговор за създаването на изкривен и изкуствен образ на обществото и отношенията между членовете му”, пише в документа.
От ОНБ казват още, че в ръководството им има много жени, не защото носят поли, а защото имат качества. “Смятаме, че подобно насилствено разделение издава комплекс за малоценност и унищожава идеята за равен старт в обществото, като пречи на способните си членове да се развиват. В противен случай важна става само бройката”.
 
 
Пълният текст на декларацията може да видите на адрес: www.onb.bg
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ НОВИ ПОСТАНОВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

ОНБ: НЕ МОЖЕ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА ДА ИСКАТ НЯКОЙ ДА ГИ НАБЛЮДАВА

КМЕТЪТ НА РУСЕ БОЖИДАР ЙОТОВ: НЕ МОЖЕ НА ВСЯКО КОШЧЕ ДА СЛОЖИМ КАМЕРИ…

ОНБ НЕ ИСКА ДВА ВИДА ИЗБОРИ НА ЕДНА И СЪЩА ДАТА

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2114

Posted by on мар. 10 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.