ОНБ ПРИЗОВАВА ЗА БОЙКОТ НА ФИРМИТЕ ИЗЛЪГАЛИ В СТАНДАРТА „СТАРА ПЛАНИНА”

Политическа партия „Общество за нова България” излезе с позиция във връзка със скандалното нарушаване на стандарта „Стара планина” от фирми, които са участвали в изработването му. Публикуваме позицията без редакторска намеса.
 
 Политическа партия „Общество за нова България”, като продължение на своята загриженост за здравето на населението, и тясно свързаното с него здравословно хранене, е силно разочарована от факта, че утвърдени български фирми от месопреработвателната индустрия са си позволили брутално да нарушат въведения стандарт за качество на 9 месни продукта – „Стара планина”.

Напомняме, че само преди 2 месеца същите фирми съвместно с Експертния съвет по безопасност на храните към Националната ветеринарномедицинска служба и с Асоциацията на месопреработвателите в България, в която членуват, приеха утвърдените стандарти, здравно-хигиенни показатели и норми, технологията на производство, опаковане, етикетиране и пакетиране и изискванията за транспорт и съхранение на месни продукти носещи логото „Стара планина”.

Днес изследванията на тяхната продукция показва, че са използвали генномодифицирана соя  и соеви протеини в продукти продавани като 100 % месо и представяни за „Стара планина”.

За нас въвеждането в заблуждение, бавното тровене на възрастни и на деца, с цел набавяне на облага е престъпление. Времето на ментетата трябва да спре.

Ние, като политическа партия смятаме, че е необходимо  да се изгради доверие между производители и потребители. Чрез лъжа, ментета и алчност това няма как да стане. Надяваме се, че в този случай не става въпрос за разправа с конкуренти, разделянене на наши и ваши фирми и скрити борби за надмощие.

За целта призоваваме всички свои членове, симпатизанти и граждани, съпричастни към темата, да бойкотират всички продукти на фирмите:

"Кен" – гр. Стара Загора
"Сами М" – гр. Перник
"Унимес" – гр. Монтана
"Лалов и Вачев" – гр. Враца

 
 
www.onb.bg 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ДНЕС Е НУЖНО ОБЩОТО НИ СЪГЛАСИЕ КАТО ГРАЖДАНИ В ПОДКРЕПА НА РЕФОРМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

ТИХОМИР СТОЙЧЕВ: ИМА ТЕНДЕНЦИИ ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ФУНКЦИИ ОТ ДАНС КЪМ ГДБОП

АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ПЪЛНИ ХЛАДИЛНИЦИТЕ, ТО СЪЗДАВА УСЛОВИЯ

НЕИЗСЛЕДВАН КОРАБ И РУСКА ПОДВОДНИЦА В ЧЕРНО МОРЕ

ДО ФРАНЦИЯ И НАЗАД

ЗАЩО НАЗНАЧИХА КОМЕДИАНТА ШКУМБАТА ЗА КОНСУЛ В САЩ?

ПРОФ. КРЪСТЬО ПЕТКОВ: РАБОТАТА ОТИВА НА ЗЛЕ

ЛИЛИ БОЯНОВА: ТЪРГОВИЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА

ЦЕНАТА НА РОДИТЕЛСТВОТО Е НАРАСТНАЛА РЯЗКО – ДОКЛАД ОТ ШВЕЦИЯ

ГАБРОВСКИТЕ ИЗБОРИ КАТО ЛАКМУС

ЖИВКО ТОДОРОВ: ИМА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОЛИТИЦИ

БЪЛГАРИЯ АКТИВИЗИРА БАЛКАНСКАТА СИ ПОЛИТИКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3424

Posted by on окт. 13 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.