ОНБ ПОИСКА ЗАЩИТНИ СЪОРЪЖЕНИЯ НА ЮГОИЗТОЧНАТА ГРАНИЦА

“Общество за нова България” изразява загриженост за европейското бъдеще на България, важен елемент от което е присъединяването и изпълнението на изискванията на Шенгенското споразумение, обявиха от партията в декларация до медиите.
Югоизточната граница на страната е външна граница, която разделя Европейския съюз от Азия.  В този смисъл тя е изключително важна за сигурността на европейското пространство. Нейната роля е и символна за това как Европа гарантира и охранява сигурността на своите европейските граждани.
По данни, изнесени в медиите, само през 2010 година над 1 000 нелегални емигранти са задържани да преминават на различни места, и по-различни начини, българо-турската граница. Колко са минали свободно никой не е в състояние да потвърди. Броят им постоянно нараства. Съоръжения за надеждна охрана на тази граница практически няма или са напълно неадекватни, допълват от партията.
Затова и “Общество за нова България” настоява правителството на България, страните членки на ЕС и на Шенгенското споразумение да решат бързо проблема чрез изграждане на защитна ограда или стена, които да спрат безконтролния достъп до територията на Европейския съюз. Така ще се ограничат и последващи негативни процеси като: нелегална емиграция, внос на тероризъм, контрабанда на оръжие и наркотици, допълват младите политици. Тъй като според тях това е вътрешен проблем за целия Европейски съюз и неговите над 600 милиона граждани.
Oще на 26 декември документът е изпратен до посолствата и правителствата на страните членки на Шенгенското споразумение.
Два дни по-късно френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие заяви: „Когато България и Румъния влязат в Шенгенското пространство, това ще означава, че техните граници стават наша граница. А това е район на Европа, през който преминава почти 70% от незаконната имиграция и където потенциално съществува сериозна опасност от най-различна контрабанда (на оръжие, наркотици, както и на деца).”
www.onb.bg


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

АЛЕКСАНДЪР ТОДОРОВ: НЕ ПРОМЕНЯЙ ХРИСТИЯНСТВОТО, ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ!

НА 18 НОЕМВРИ ОТБЕЛЯЗВАМЕ 21-ТА ГОДИШНИНА НА МИРНАТА РЕВОЛЮЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ОТ 1989 Г.

ЗАПЛАХИТЕ ОТ ТЕРОРИЗЪМ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НЕ СА ОТ САМИТЕ ТЕРОРИСТИ

А УТРЕШНИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ?

ГЕОРГИ ХРИСТОЗОВ: ЗА 45 Г. НАРОДНА ВЛАСТ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ СА ЗАВЪРШИЛИ 900 000 ДУШИ, AНЯМАМЕ НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ

КОСТАДИН ЧАКЪРОВ: МИХАИЛ ГОРБАЧОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ НЕГОДНИК И МЕЖДУНАРОДЕН МОШЕНИК

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ПРЕДМЕТ РЕЛИГИЯ В УЧИЛИЩЕ? -Йордан ТОДОРОВ

МИТЪТ ЗА СОЦИАЛИЗМА – ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНОПравда СПАСОВА   

ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА БИТКА ЗА КОСОВО Е КЪМ СВОЯ КРАЙ -проф. В. ЦАЧЕВСКИ

МЯСТОТО НА МОЛДОВА В НОВАТА РУМЪНСКА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА СТРАТЕГИЯ – Петър КИРИЛОВ

БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕХОД: ГЕНЕРАЦИОНЕН ДИСКУРС Калоян МЕТОДИЕВ

ОНБ ПРИТЕСНЕНИ ОТ ПРЕДЛАГАНИТЕ ПРОМЕНИ В ИЗБОРНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

МЛАДЕЖТА В НАВЕЧЕРИЕТО НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ – Калоян МЕТОДИЕВ

ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ДЪРЖАВАТА РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ РОДИТЕЛИТЕ -КАЛОЯН МЕТОДИЕВ РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ ОНЛАЙН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3555

Posted by on дек. 28 2010. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.